UK Bookmakers

Problema apelor de mină infiltrate în canalizarea oraşului este în atenţia autorităţilor judeţene şi locale

Scris de Marilena Florescu. Posted in Social


La Instituţia Prefectului judeţul Maramureş au avut loc ieri (25.11.2013) discuţii  pe problema infiltrării apei de mină în reţeaua de canalizare a municipiului Baia Mare. Întâlnirea vine la solicitarea Societăţii Vital Baia  Mare, urmare a faptului că  apele de mină  evacuate din mina Săsar – Galeria Săsar şi mina Valea Roşie – Galeria Cuza Vodă

se infiltrează prin lucrări  efectuate în mod neautorizat, în reţeaua  publică de canalizare orăşenească, ulterior fiind  supuse, în amestec cu apele uzate menajere, proceselor tehnologice de epurare.

La discuţii au luat parte prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian, primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, reprezentanţi ai S.C. Vital, Remin, Conversmin, APM, Garda de Mediu, Serviciul de Gospodarire al apelor Maramureş.

“Prezenţa în aceste ape de mine şi ulterior în nămolul rezultat din activitatea Staţiei de epurare a unor metale grele cu concentraţii care depăşesc mult limitele  legale admise, prejudiciază  grav interesele municipiului Baia Mare şi ale SC Vital SA, întrucât acest nămol nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi valorificat” – a precizat directorul general al Vital, Geza Gasparik.

Conform acestuia, pana în prezent, Societatea Vital transporta zilnic la Aleşd, judeţul Bihor, cantitatea de 35 de tone de nămol rezultat din reţeaua de canalizare a oraşului, însă această operaţiune va fi sistată o perioadă de timp.

În urma discuţiilor, soluţia de moment este  realizarea unui punct de neutralizare a PH-ului apei la gura minei Valea Roşie – Galeria Cuza Vodă, iar pentru depozitarea nămolului rezultat din procesul tehnologic de epurare fiind propusă fosta carieră minieră Răzoare.

Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020