Generalii SRI, SIE, SPP vor putea fi mentinuti în activitate si după împlinirea vârstei de pensionare

Scris de Carmen Vintilă. Posted in Social


Generalii şi amiralii din cadrul SRI, SIE, STS şi SPP vor putea fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la vârsta de 60 de ani sau pot fi trecuţi în rezervă, la cerere. Decizia a fost luată, astăzi,de senatori, care au aprobat proiectul legislativ care modifică Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Potrivit expunerii de motive, Legea nr. 171/2013 stabileşte limita de vârstă în grad până la care generalii şi amiralii din Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne pot fi menţinuţi în activitate (între 56 şi 59 de ani) fără să facă referire şi la cei din SIE, SRI, SPP şi STS.

De asemenea, în acelaşi act normativ este stipulată posibilitatea pentru toate cadrele militare, fără excepţie, pe baza aprobării anuale a conducătorului instituţiei, de a fi menţinute în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare până la vârsta de 60 de ani.

În acest context, iniţiatorii propunerii de lege susţin că s-a creat un "regim diferenţiat" care poate fi însă îndreptat prin modificarea articolului 86 al legii nr. 80/1995, prin introducerea unui nou alineat care să facă referire la generalii şi amiralii din SRI, SIE, SPP şi STS.

Legea are un caracter organic şi a fost adoptată de Senat, în calitate de Cameră decizională, cu 103 voturi pentru şi trei abţineri.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/senat-1066135.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024