(NE)CIVILIZATII BĂIMĂRENI

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Social


Ne supărăm şi ne simţim ofensaţi atunci când europenii ne pun diferite etichete şi ne cataloghează drept ţigani, şi asta din cauza comportamentului unor conaţionali care uită că se află în ţari străine si ar trebui să-şi arate respectul faţă de ţările de adopţie.

Poate că ar trebui să ne uităm prima dată în propria ogradă, să vedem sursa obiceiurilor proaste, pe care le luăm cu noi, oriunde ne-am duce prin Europa.

Bunăoară, luând la pas orăşelul nostru,  care ne place să credem că a făcut paşi importanţi spre civilizaţia către care ne uităm cu jind, ne izbeşte grosolan şi neplăcut imagini precum cele prezentate mai jos, pe unul dintre cele mai mari bulevarde ale oraşului Baia Mare, Bulevardul Republicii!!

Ne place să copiem obiceiuri proaste ale semenilor noştri, şi a fost destul un (NE)CIVILIZAT băimărean,  caruia i s-a părut că ne fentează pe noi ceilalţi cetăţeni, aruncând gunoiul menajer direct în coşurile de gunoi ale oraşului, în loc să mai facă câţiva paşi până la containerul de gunoi.

Şi avem concetăţeni care nu s-au lăsat mai prejos, astfel că acest prost obicei,  a devenit extrem de răspândit, numărul celor care aruncă gunoiul menajer din casă în coşurile de gunoi stradale,  crescând văzând cu ochii, fără nicio jenă, în văzul tuturor.

Şi ca să nu credeţi că “povestim” …poveşti, puteţi observa în fotografie cum un hâtru şi-a aruncat gunoiul menajer intr-in astfel de coş de gunoi stradal, numai că săculeţul a fost cam slab şi s-a rupt, chiar la baza coşului , în aşa fel încît putem “admira” cum omul şi-a gloit coşul din baie cu toată hîrtia igienică folosită, tampoane, etc.

Ţi se face şi scârbă când vezi aşa ceva, dar te şi revoltă cum  unii, ne sfidează pe toţi ceilalţi, iar autorităţile locale nu fac nimica pentru a le arăta obrazul nesimţiţilor.    

Bine că suntem extrem de interesaţi să “salvăm ” Roşia Montană,  şi dacă se poate să cântăm prohodul mineritului românesc, dar nu protestăm şi nu cerem DEMISIA primarului pentru modul în care arată râul Săsar, ne uităm în ograda altora şi nu vedem GUNOIUL din curtea noastră.

Interesele administraţiei locale nu corespund cu interesele şi nevoile cetăţenilor, dar găsim poza primului fotomodel al oraşului în autobuze, stalpi, banere şi… poşetele damelor, în ideea că fiecare vot contează…la un moment dat.

În concluzie, poate că nu ar mai trebui să ne mire, diversele epitete la adresa noastră, dacă nu avem educaţie civică, daca nu avem bun simţ şi respect faţă de  toţi ceilalti, cetăţeani ai aceluiaşi oraş,  de MINERI aş spune eu, că tot se cheamă dragul nostru oraş BAIA…sau ne e ruşine cu EL???

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020