Asociaţia Esperando organizează ultima întâlnire din cadrul proiectului REAL

Scris de Lavinia Oșan. Posted in Social


În perioada 8 - 10 septembrie 2021, va avea loc la Baia Mare, cea de-a 5-a întâlnire din cadrul proiectului Reserve a Lane For the Disabled (Rezervă un culoar pentru cei cu dizabilități).
Asociaţia Esperando, în calitate de partener, va organiza această ultimă întâlnire de proiect, care va reuni doar partenerii din Turcia și România, iar partenerii din Portugalia, Spania, Polonia vor participa online, datorită situației generate de pandemia COVID 19.
Se vor purta discuții finale cu privire la activitatea derulată pe tot parcursul proiectului, rezultate, învățături, va avea loc și o demonstrație de înot adaptat persoanelor cu dizabilități realizată de partenerii din Turcia, alături de tinerii implicați în proiect și se vor stabili ultimele aspecte cu privire la încheierea proiectului și eventuale noi colaborări.

O NOUĂ ZI VERDE PENTRU BUCUREȘTI

Scris de Laura Pascu. Posted in Social


Autoritățile speră ca, anul acesta, încă 7500 de autoturisme electrice și hibrid să poată fi achiziționate de cetățeni prin eco-vouchere. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu Ion Vasile, la a 4-a ediție a Marșului Mașinilor Eco, organizat în weekend de Asociația SMARTiCITY.
Evenimentul a promovat transportul nepoluant și a susținut mesajul: și eu pot contribui la reducerea poluării! Punem mare preț pe exemplul personal.
La eveniment au participat multe persoane publice, care nu s-au speriat de ploaie și au dorit să testeze mașinile electrice.
Mihai Drăgan, purtător de cuvânt Ministerul Mediului: „Ministerul Mediului a fost alături de Marșul Mașinilor Electrice încă de la prima sa ediție, pentru că noi susținem evenimentele de acest gen, care încurajează electromobilitatea. Ministerul Mediului are în desfășurare și campania Vinerea Verde, care se desfășoară în fiecare săptămână și prin care noi încurajăm oamenii ca, măcar o zi pe săptămână, să își lase mașinile termice acasă și să ia o variantă alternativă de transport.”

Românii sunt mari consumatori de mezeluri. Care sunt cele mai populare produse pe bază de carne

Scris de DN. Posted in Social


Consumate în anumite ocazii, evenimente festive și diferite momente ale zilei, mezelurile fac parte din meniul românilor (din mediul urban, utilizatori de internet), 7 din 10 consumând cel puțin o dată pe săptămână, arată cel mai recent studiu iSense Solutions.
Mezelurile sunt alese pentru o gustare rapidă (de către 51% dintre consumatori) sau la micul dejun (50%). De asemenea, mezelurile sunt consumate cu ocazia deplasărilor în afara localității (31%), dar și ca momente de răsfăț/ când le este poftă (30%), sau când au musafiri (18 %), încercând să îi impresioneze prin diferite platouri, grătare care includ cârnăciori și o gamă largă de specialități din carne.
În peste 85% din gospodăriile cu copii, consumatorii declară că preparatele din carne și mezelurile sunt consumate inclusiv de către copii, aceștia consumând mezeluri, în medie, de 3 ori pe săptămână. Jumătate dintre părinți obișnuiesc să cumpere mezeluri și preparate din carne dedicate copiilor (52%), în timp ce cealaltă jumătate cumpără mezeluri clasice (48%).

Cimitirul Vesel din Săpânţa, locul unde secretele morților ajung chiar pe cruci

Scris de Ioana Matei. Posted in Social


Atunci când cineva moare, amintirea lor intră de obicei într-o stare idealizată în mințile celor dragi. Defectele sunt iertate și uitate, iar modul în care persoana respectivă a murit (mai ales dacă a fost unul nefericit) rămâne deseori nerostit. Doar cele mai frumoase povești despre acea persoană continuă să fie spuse, iar pe piatra de mormânt sunt scrise amabilități sau chiar ceva simplu precum „Odihnească-se în pace”.
Așa ceva nu se întâmplă în localitatea Săpânţa, din județul Maramureș, acolo unde Cimitirul Vesel spune povestea a peste 800 de oameni și momentele lor finale din viață. Decorate cu picturi și colorate în nuanțe vii, crucile spun povestea tuturor celor care au murit în Săpânţa.

Ce se va întâmpla în cazul cadrelor medicale și didactice nevaccinate împotriva COVID-19

Scris de DN. Posted in Social


Cadrele medicale nevaccinate vor fi testate, cel mai probabil, cu fonduri din sporurile personalului, iar cele din învățământ vor fi testate la fiecare 72 de ore, au declarat, vineri, Ioana Mihăilă și Sorin Cîmpeanu.
Întrebată cum va fi testat personalul medical nevaccinat, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a spus că au fost mai multe ipoteze de lucru.
„Acum ne îndreptăm spre acea posibilitate în care testarea să fie efectuată în unitatea sanitară, iar costurile testelor să fie suportat din fondul de sporuri al personalului medical care nu este vaccinat. Aceasta este ipoteza cu care lucrăm acum, este în lucru la nivelul MS propunerea de proiect legislativ, dar este evident că pentru a avea varianta finală, ea va trebui validată de Ministerul Muncii, Ministerul Justiției și de celelalte ministere implicate în procesul de avizare”, a spus Mihăilă.

Românii vor ajunge să muncească doar pentru a plăti facturi!

Scris de PSD. Posted in Social


România, sub conducerea guvernelor liberale a reușit contraperformanța de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa. Prețul la gazele naturale se va dubla în această iarnă în condițiile în care guvernanții iau acum în calcul dezbaterea rapidă și devansarea cu un an a aplicării Legii consumatorului vulnerabil.
Oamenii lui Cîțu recunosc că au greșit când, la Senat, reprezentanții Coaliției au respins amendamentul PSD care prevedea ca măsurile pentru consumatorii vulnerabili să intre în vigoare în septembrie 2021 și nu în septembrie 2022 cum prevede forma adoptată de Senat.
„Imediat după începerea noii sesiuni parlamentare, PSD va depune la Camera Deputaților mai multe amendamente pentru protejarea consumatorilor în contextul majorărilor tarifelor la utilități

Campanie de strângere de fonduri a Asociațiai Esperando prelungită pentru 12 luni

Scris de Lavinia Oșan. Posted in Social


Comisia juridică, integrare europeană, cultură, învățământ, tineret, sport și protecție socială a Consiliului Local a aprobat prelungirea campaniei “Sprijinul tău este un pas spre normalitate", pentru o perioadă de 12 luni.
Începând cu data de 15 iulie 2021, Asociația Esperando are aplasate urne de strângere de fonduri în mai multe locații din Baia Mare: Eurohotel, Casieria Vital, magazine ale Fermei Zootehnice, Hotel Mara, Servil - Dact- birou copiat acte-foto, Magazin Silvarom, Magazin LEMS, Spartan, Toflo SRL, Fast Doner, Bar Cultural Colonello, Magazin Mixt Legume Fructe (G. Coșbuc, nr.12).
Scopul campaniei este de a colecta fonduri care să ajute la îmbunătățirea condiţiilor şi activităţilor oferite persoanelor cu afecțiuni/ dizabilități fizice, de către Asociația Esperando.
Ședințele de recuperare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, etc. sunt o parte din activităţile datorită cărora ei reuşesc să se dezvolte şi să îşi îmbunătăţească starea de sănătate.

Acestea sunt cele mai frecvente simptome de COVID-19 dacă ești vaccinat

Scris de Mihaela STOICA. Posted in Social


Pe măsură ce coronvirusul SARS-CoV-2 evoluează, aparând din ce în ce mai multe tulpini și variante ale bolii COVID-19, simptomele pe care le au oamenii care se infectează se schimbă și ele. Pierderea mirosului, de exemplu, a fost mult timp unul dintre indicatorii de referință ai COVID-19, însă acum este doar al 9-lea cel mai frecvent simptom raportat la cei care fac boala și care nu sunt vaccinați.
Totodată, există diferențe în ceea ce privește modul în care persoanele care au fost vaccinate cu o singură doză sau cu două experimentează boala, potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie.
Deși există similitudini în ceea ce privește simptomele pe care le resimt cei vaccinați cu două doze față de ceilalți, există diferențe semnificative care vă pot indica dacă trebuie să faceți un test COVID-19 sau nu.

Schimbare importantă pe rețelele de socializare. Reclamele pentru copii şi adolescenţi vor fi restricționate

Scris de DN. Posted in Social


Modificarea înseamnă că agenţii de publicitate vor putea să vizeze persoanele sub 18 ani numai în funcţie de vârstă, sex sau locaţie pe Facebook, Messenger şi Instagram.
Într-o postare pe blog, Instagram a motivat decizia spunând că susţine ideea că adolescenţii şi copii nu au cunoştinţele necesare să ia o decizie în momentul în care se foloseşte acest tip de publicitate.
Utilizatorii Instagram cu vârsta de sub 16 ani vor avea, de asemenea, contul setat automat pe privat atunci când se vor alătura platformei, a spus compania. Cu toate acestea, li se va oferi opţiunea de a trece contul pe public.

Imaginati-va o tara in care pana si la sate gasesti scoli frumoase, curate si bine dotate

Scris de Madalina Mocanu. Posted in Social


Dupa 1,5 ani de pandemie, in care tot ce stiam despre scoala s-a dat peste cap, exista un ONG care nu si-a pierdut increderea in importanta educatiei. Si care continua sa renoveze scolile din mediul rural, unde invata peste 1.8 milioane copii. Inca 1 milion nu sunt inregistrati in sistemul de invatamant...
Se stie ca criza generata de aceasta pandemie nu se va atenua nici in anii urmatori. Asta inseamna, insa, sacrificarea unei intregi generatii. A recupera cateva luni de studiu e greu, darmite ani... Deja jumatate dintre profesorii din mediul rural considera ca elevii lor au pierdut pana la 45% din materie si ca notele la invatatura au scazut dramatic. Totodata, inchiderea scolilor a afectat accesul elevilor la mesele oferite in cadrul scolii, precum si accesul la serviciile medicale si sociale de baza.
S-a vorbit mult si inutil despre invatamantul online in conditiile in care in mediul rural 1 din 3 localitati nu are internet (sau are semnal slab). De achizitie tablete nu mai vorbim, la sate a ajuns un procent infim.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021