Carnea de la vitele modificate genetic pentru a rezista la căldură, aprobată de FDA

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Sanatate


Carnea de la vitele modificate genetic ar putea ajunge în curând în preparatele de pe mesele americanilor.
Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat că a făcut o „determinare de risc scăzut” pentru comercializarea produselor alimentare fabricate din vitele modificate genetic, după ce analiza lor a constatat că modificarea genomică nu a cauzat nicio problemă de siguranță.
Asta înseamnă că dezvoltatorul vitelor modificate genetic nu are nevoie de o aprobare suplimentară de la FDA înainte de a pune carnea pe piață, iar aceasta ar putea fi disponibilă pentru consumatori în aproximativ doi ani, scrie IFL Science.Vitele modificate genetic sunt o premieră pentru FDA

În ultimii ani, FDA și-a dat acordul pentru 5 cereri de animale modificate genetic: pui, capre, somoni, iepuri și porci. Cu toate acestea, această ultimă aprobare este o premieră pentru FDA, deoarece alterarea genomică poate fi transmisă descendenților, permițând împărtășirea trăsăturii prin reproducerea convențională.

Vitele modificate sunt produse ale companiei Acceligen, o subsidiară a companiei de bio-inginerie Recombinetics din SUA. Vitele lor Angus, numite PRLR-SLICK, au fost modificate genetic folosind CRISPR pentru a avea părul scurt și alunecos, reducându-le vulnerabilitatea la vremea caldă.
Gena modificată apare și în mod natural

Gena ereditară pentru acest păr foarte rece este rezultatul unei mutații care apare în mod natural, care poate apărea la unele bovine crescute în mod convențional.

Potrivit FDA, studiile au arătat cum stratul de păr alunecos le ajută pe bovine să se descurce mai bine împotriva stresului cauzat de temperatură și poate duce la o producție de alimente îmbunătățită. Vitele stresate de căldură sunt, de asemenea, o problemă care se așteaptă să devină și mai răspândită pe măsură ce criza climatică continuă să se adâncească, valurile de căldură urmând să devină mai lungi, mai comune și mai agresive în multe părți ale lumii.

O încurajare pentru ceilalți producători

În curând ar putea apărea și mai multă carne modificată genetic: FDA speră că această ultimă aprobare va încuraja alte companii de biotehnologie să dezvolte animale modificate genetic pe care instituția să le aprobe.

„Decizia de astăzi subliniază angajamentul nostru de a folosi un proces bazat pe risc și știință, bazat pe date, care se concentrează pe siguranța animalelor care conțin modificări genomice intenționate și pe siguranța oamenilor care mănâncă alimentele produse din aceste animale”, a declarat Steven M. Solomon, director al Centrului de Medicină Veterinară al FDA.

„Ne așteptăm ca decizia noastră să-i încurajeze și pe alți dezvoltatori să prezinte produse biotehnologice animale pentru determinarea riscului de către FDA în acest domeniu aflat în dezvoltare rapidă, deschizând calea pentru ca animalele care conțin IGA cu risc scăzut să ajungă mai eficient pe piață”, a adăugat el.

https://www.descopera.ro/dnews/19992538-carnea-de-la-vitele-modificate-genetic-pentru-a-rezista-la-caldura-aprobata-de-fda

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024