Care este cel mai sănătos aliment potrivit științei? Este indicat să îl consumăm zilnic

Scris de Mihaela Horchidan. Posted in Sanatate


Auzim adesea despre alimentele nesănătoase care trebuie evitate, cum ar fi fast-food, produsele procesate și băuturile răcoritoare. Dar cum rămâne cu unele dintre alimentele sănătoase pe care să le incluzi zilnic în dieta ta?
De exemplu, un aliment sănătos pe care îl poți include în dietă este fasolea. Aceasta reprezintă un aliment de bază în dieta multora dintre cele mai sănătoase regiuni din lume și este consumată zilnic de cei mai sănătoși oameni. S-a constatat că fasolea îi ajută pe oameni să își gestioneze greutatea, să lupte împotriva inflamațiilor și să reducă riscul anumitor boli.
Dan Buettner a dezvoltat dieta Blue Zone după ce a studiat regiunile din întreaga lume în care oamenii trăiesc cele mai lungi și mai sănătoase vieți. Aceste regiuni au rate de îmbolnăvire scăzute și cel mai mare număr de centenari, oameni care trăiesc până la 100 de ani.Există multe asemănări alimentare între regiunile descoperite de cercetători, printre care se numără consumul regulat de fasole și leguminoase.

De ce ar trebui să mâncăm fasole?

Fasolea este bogată în proteine, antioxidanți, fibre și acid folic. Un raport recent publicat în Nutrients a constatat că urmarea unei diete bazate pe plante care include fasole în mod regulat poate ajuta sănătatea cardiovasculară, reduce inflamația, ajută la gestionarea greutății corporale și ajută la îmbunătățirea microbiomului intestinal.

Potrivit unui alt raport al Asociației Americane de Diabet, includerea acesteia în dietă, precum și a multor fructe și legume, poate contribui la scăderea riscului de boli de inimă, diabet și hipertensiune arterială.

Nu există pericole reale în ceea ce privește consumul de fasole, dar există câteva efecte secundare potențiale de care ar trebui să fim conștienți. În primul rând, va trebui să fii atent la alegerea fasolei conservate în loc de cea uscată, deoarece fasolea conservată vine adesea cu un plus de sodiu. În schimb, încercați să înmuiați fasolea uscată în apă și apoi să o gătiți pe aragaz, astfel încât să puteți adăuga sare și condimente după preferințe, conform EatThis.

Efectele secundare ale consumului de fasole

De asemenea, se știe că fasolea provoacă gaze ușoare și balonare la unele persoane, ceea ce poate fi extrem de incomod. Experții recomandă să vă moderați consumul de fasole dacă nu sunteți obișnuit să o mâncați și să o integrați încet în dietă.

Fasolea este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma pentru inima ta, pentru gestionarea greutății, pentru microbiomul intestinal și pentru sănătatea ta generală. Dacă nu sunteți obișnuit să o mâncați, începeți încet să o integrați în dietă, pentru a da timp intestinului să se adapteze.

https://www.descopera.ro/stiinta/19978387-care-este-cel-mai-sanatos-aliment-potrivit-stiintei-este-indicat-sa-il-consumam-zilnic

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024