Lidl retrage două produse din cauză că s-a găsit în ele THC, substanța psihoactivă din cannabis

Scris de DN. Posted in Sanatate


 Rețeaua de magazine Lidl rerage de pe piață două produse pe bază de cînepă, din cauza conținutului ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Consumarea acestui produs poate avea consecințe nedorite asupra sănătății, precum schimbări ale dispoziției și oboseală.
Producatorul sloven Mogota d.o.o. recheama produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc” cu data de valabilitate minimă 31.12.2022.
În produs s-a depistat un conținut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal.Ce este THC, descoperit în produse de la LIDL

THC este una dintre substanțele active din cannabis, având proprietăți psihoactive.
Retragerea vizează exclusiv produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc“ al producatorului Mogota d.o.o. cu data de valabilitate minimă 31.12.2022.
ulei thc lidl

Al doilea produs rechemat este „Vita D’or Ulei bio de canepa presat la rece 250ml“, tot din cauza conținutului ridicat de THC. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal.

Întrucât Tetrahidrocannabinol (Δ9 – THC) este o substanţă psihotropă, biosintetizată de planta cannabis, și interzisă pentru folosire în România, fiind încadrată noţiunii de drog de risc şi intrând sub incidenţa dispoziţiilor penale, Asociaţia Pro Consumatori a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) cu privire la demararea unei anchete care să elucideze modul în care două produse au fost comercializate în reţeaua de supermarketuri Lidl.

https://www.descopera.ro/dnews/19797618-lidl-retrage-doua-produse-din-cauza-ca-s-a-gasit-in-ele-thc-substanta-psihoactiva-din-cannabis

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023