Mii de pacienți cu probleme dermatologice consultați în 6 luni la SJUBM

Scris de Ioana Cristina Miia. Posted in Sanatate


În cabinetele de dermatologie, din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în perioada 1 ianuarie - 6 iulie 2020, numărul consultațiilor a fost de 3684. Specialiștii au tratat, cu profesionalism, diverse patologii. Având în vedere problemele care apar, odată cu creșterea temperaturii ambientale, dermatologii din cadrul unității medicale transmit câteva recomandări de specialitate.

Potrivit dr. Covaciu Mariana, medic primar dermato-venerolog, la cabinetul Dermatologie 3 al unității medicale a consultat 1282 de pacienți cu patologii diverse, „mai frecvent acneea juvenilă, dermatitele de contact, veruci vulgare, ciuperca piciorului, onicomicoze, unghii încarnate, papiloame, keratoze seboreice și actinice, nevi pigmentari, intertrigo, prurigo alergic”.“Odată cu creșterea temperaturii ambientale s-au intensificat acutizările pentru dermatitele seboreice, boala varicoasă și a început să crească numărul pacienților cu alergii cauzate de contactul cu plantele (fitodermatoze), alergiile de la înțepături de insecte, de la expunere la soare, precum și arsurile solare de gradul 1 și 2. Ca și măsuri generale de protecție, recomandăm purtarea hainelor largi în culori deschise, protecția împotriva radiațiilor solare, mai ales în intervalul orar 11.00-16.00 (creme fotoprotectoare cu SPF 30 sau 50, pălării de soare, alegerea locurilor cu umbră, hidratare corespunzătoare). De asemenea, se încurajează folosirea unei creme repelent, care alungă insectele, atunci când mergeți la iarbă verde.”

Pentru consultație, vă puteți programa telefonic, la fișierul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024