450 de angajați ai Spitalului Municipal Sighet și 350 de pacienți – testați pentru COVID-19

Scris de CJMM. Posted in Sanatate


Consiliul Județean Maramureș a susținut financiar testarea personalului și a pacienților din Spitalului Municipal Sighetu Marmației după ce, săptămâna trecută, trei cadre medicale au fost confirmate pozitiv la noul coronavirus SARS-CoV-2. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Maramureș, director executiv dr. Rareș Pop, până în prezent au fost deja testați cei 450 de salariați ai Spitalului Municipal urmând ca, în acest weekend, să fie testați și toți cei 350 de pacienți aflați internați în unitatea medicală.
Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a declarat că a fost utilizată testarea de grup prin metoda "pooling". Această metodă va fi utilizată și în cadrul proiectului "TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREȘENILOR", inițiativă de testare în masă prin intermediul căreia vor fi testați pentru identificarea infecțiilor cu virusul Sars-Cov-2 un număr de 50.000 de maramureșeni care nu se înscriu în definițiile de caz prezentate în Metodologia națională de testare.
”În calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, sănătatea maramureșenilor s-a regăsit întotdeauna în lista priorităților mele.

Împreună cu partenerii care îmi împărtășesc preocuparea pentru acest domeniu vom continua să luptăm pentru sănătate, cel mai de preț dar al vieții. În cazul unui rezultat pozitiv prin medoda pooling, se reia testarea efectivă a fiecărei persoane în parte care face parte din grupul supus testării. Prin testarea automată, capacitatea de prelucrare a probelor crește, iar prin utilizarea metodei pooling se face o mare economie, atât în ceea ce privește kiturile de testare, cât și în privința timpului alocat testării”, a declarat Gabriel Zetea.
Potrivit președintelui Consiliului Județean Maramureș, județul nostru este printre primele din țară care demarează o astfel de inițiativă, remarcându-se încă o dată prin investițiile substanțiale în combaterea pandemiei. Proiectul este implementat de către administrația județeană în cooperare cu Municipiul Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Dr. Nicolae Ruşdea”, Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, Municipiul Sighetu Marmaţiei, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, Oraşul Vişeu de Sus, Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, Spitalul Judeţean de Urgență ,,Dr. Constantin Opriş Baia Mare și Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024