Niciun maramureșean pozitiv COVID-19 nu mai este internat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

Scris de CJMM. Posted in Sanatate


Continuă să vină veștile bune dinspre sistemul medical din Maramureș, aici unde, la două luni de la apariția pandemiei de COVID-19 la nivel național, doar șase pacienți mai sunt internați în Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, în timp ce Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie a externat luni, 5 mai 2020, ultimii 2 pacienți confirmați pozitiv cu coronavirusul SARS-CoV-2.
    Măsurile extrem de rapide luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în Maramureș dar și investițiile făcute în dotarea spitalelor din județ cu aparatură medicală și materiale de protecție își arată, azi, rezultatele. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, prin fermitatea cu care au fost aplicate măsurile de carantinare a persoanelor revenite din zone roșii sau portocalii, de izolare la domiciliu a celor care au intrat în contact cu un caz confirmat COVID-19, dar și măsurile de distanțare socială au făcut ca, din județul cu aproape cel mai mare număr de persoane aflate în carantină instituționalizată, în urmă cu două luni, am ajuns, astăzi, la coada listei de infectați la nivel național.
    ”Am avut o colaborare foarte bună cu președintele Comitetului pentru Situații de Urgență, Silviu-Nicolae Ungur, prefect al Județului Maramureș, dar și cu dr. Rareș Pop, directorul-executiv al Direcției de Sănătate Publică. Totodată, trebuie să amintesc colaborarea exemplară avută în cazul pacienților confirmați, cu reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, dar felicitări sincere transmit și tuturor medicilor, asistenților și personalului auxiliar care își desfășoară activitatea cu mult profesionalism în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare.

Și voi aminti, aici, și cei 55 de salvatori din Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unitate medicală în subordinea Consiliului Județean, care au acceptat să lase familia în plan secund și s-au dedicat salvării și vindecării pacienților pozitiv COVID-19 internați în spitalul suport TBC. Să aflu că în Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, spital în subordinea administrației județene nu există niciun pacient infectat cu SARS-CoV-2 mi se pare extraordinar”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
    
    Potrivit datelor comunicate, de la începutul pandemiei și până în prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase au fost internați 58 de maramureșeni declarați pozitiv la COVID-19, din care 55 au fost externați ca fiind vindecați, iar trei au fost transferați la spitalul suport TBC, având și alte afecțiuni. În total, în spitalul din Baia Mare au fost internate 145 de persoane suspecte ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, însă rezultatul a fost pozitiv doar în 58 de cazuri, restul testelor fiind negative. Din cei 58 de pacienți confirmați, pentru 55 dintre aceștia tratamentul s-a acordat în unitatea medicală care a confirmat diagnosticul, aceștia fiind externați în prezent. ”Dacă în Maramureș au fost confirmate, în total, 67 de cazuri, iar 55 au fost tratate și rezolvate la Spitalul de Boli Infecțioase, fără ca vreun medic, asistent sau personal de laborator și personal auxiliar să fie infectat, înseamnă că protocoalele au fost respectate cu strictețe și merită cu toții felicitările noastre”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024