Concursul ”Beneficiile unei alimentații sănătoase” a ajuns la a III-a ediție

Scris de CJMM. Posted in Sanatate


În cursul zilei de joi, 6 iunie 2019, cu începere de la ora 13.00, în sala „Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș s-a desfășurat festivitatea de premiere a școlilor care au participat la măsurile educative a concursului „Beneficiile unei alimentații sănătoase”, ediția a III-a, prinse în cadrul Programului pentru școli al României în anul școlar 2018-2019.     În cadrul festivității, copiii au primit ca premii creioane, creioane colorate, pixuri, stilouri, caiete, carioci, acuarele, pensule de desen, cutii/coșulețe pentru fructe și legume, cărți cu rețete culinare sau atlas/carte care să promoveze obiectivele programului și au degustat fructe: pere, struguri, caise, cireșe. La concurs s-au înscris 17 școli din județul Maramureș, fiind premiate 13 unități de învățământ.


    Locul I a revenit Școlii Gimnaziale ”Ion Popescu” de Coaș, pe locul II s-au clasat Școala Gimnazială ”Gheorge Tite” Săpânța și Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” Baia Mare, în timp ce locul III a revenit Școlii Gimnaziale ”Ion Luca Caragiale” Baia Mare și Liceului Teoretic ”George Pop de Băsești” Ulmeni. Mențiuni s-au acordat Școlilor Gimnaziale ”Lucian Blaga”, ”Dimitrie Cantemir” și ”Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare, Grădiniței cu Program Prelungit nr. 7 – structura Grădiniței cu Program Normal ”Popa Lupu” Sighetu Marmației, Grădiniței cu Program Prelungit nr. 9, structura Grădiniței cu Program Normal nr. 20 Baia Mare, Școlii Gimnaziale ”Dragoș Vodă” Moisei, Școlii Gimnaziale Budești și Școlii Gimnaziale Remeți.
    Obiectivele concursului au urmărit dezvoltarea cunoștințelor elevilor instituțiilor școlare din județul Maramureș în privința specificului fructelor și legumelor, a rolului acestora în alimentația umană, precum și a beneficiilor  consumului  de fructe și legume proaspete. Totodată, se dorește creșterea pe termen scurt și pe termen lung a consumului de fructe și legume în rândul elevilor și combaterea risipei de  alimente, dar și conștientizarea elevilor asupra avantajelor cu caracter  nutrițional privind aportul de vitamine și minerale prin consumul de fructe și legume în stare proaspătă.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023