”Gala Medicilor din spitalele subordonate Consiliului Județean Maramureș” – un eveniment dedicat medicilor intrați și ieșiți din sistem în ultimii ani

Scris de CJMM. Posted in Sanatate


Joi, 23 mai 2019, Consiliul Județean Maramureș, prin președintele Gabriel Zetea, vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și prin votul tuturor aleșilor județeni prezenți la ședința ordinară din luna mai au decis să recompenseze, cu diplome și cuvinte frumoase, medicii Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, respectiv ai Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.
Astfel, toți medicii care au intrat în sistemul medical între ianuarie 2017 – mai 2019, dar și și toți cei care, în același interval s-au pensionat din cadrul celor două instituții medicale de elită ale județului, după zeci de ani dedicați acestei frumoase profesii au fost răsplătiți cu cuvinte de apreciere transmise de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, în cadrul unui eveniment organizat pentru ei.
”Instituția Consiliului Județean a susținut și a investit mereu în actul medical, iar spitalele aflate în subordinea administrației județene sunt unități sanitare cu care ne mândrim, datorită profesionalismului de care dau dovadă toți cei care sunt parte a acestor două instituții și care își dedică propria viață pentru a salva viața semenilor lor.

Această Gală a Medicilor reprezintă un moment pe care Consiliul Județean l-a gândit pentru cei mai importanți colaboratori ai administrației județene. Avem aproximativ 4.000 de angajați în instituțiile aflate în subordinea noastră, dar peste jumătate dintre ei sunt medici în aceste două spitale de elită ale Maramureșului. Ne-am gândit că, pentru cei care au ieșit din sistem în ultimii ani de zile, dar și pentru cei care au venit să le ia locul, să facem un moment mai special, să le arătăm prețuirea față de munca depusă. Sunt doi oameni cu care colaborăm la nivelul Consiliului Judeețan și mă refer la managerii celor două spitale, Ludovica Rusu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și dr. Ioan Vasile Pop, manager-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, care, la rândul lor, colaborează cu Consiliile de Administrație și cu personalul angajat. Noi am înțeles că nu clădirile contează, ci oamenii care activează aici. Mă bucur că avem medici bine pregătiți în spitalele din Baia Mare, mă bucur că avem două spitale frumoase, poate cele mai frumoase din Maramureș, dar încercăm ca acest management performant să îl implementăm și la celalalte spitale. Mă bucur de asemenea că ec. Sorina Pintea, o maramureșeancă a ajuns ministru al Sănătății, iar politicile bune implementate în Spitalul Județean sunt acum realizate la alte spitale din țară” a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
Alături de președintele Consiliului Județean au fost invitați consilierii județeni dr. Teodor Ardelean, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și Ioan Buda, președintele Comisiei de Sănătate din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr Constantin Opriș” Baia Mare care, la rândul lor, au transmis cuvinte de apreciere tuturor medicilor, oferindu-le diplomele pregătite special pentru ei.
Diploma acordată medicilor care au ales să devină parte a sistemului medical a fost oferită pentru profesionalismul de care dau dovadă în exercitarea nobilei meserii de medic, pentru transformarea imposibilului în posibil atunci când lupta cu moarte se măsoară în secunde, pentru căldura sufletească dăruită neîntrerupt pacienţilor, pentru fiecare clipă în care familia trece în plan secund iar prioritatea o reprezintă bolnavul aflat în suferinţă, alături de recunoștința Consiliului Județean față de toți cei care poartă cu mândrie halatul alb al salvatorului de vieți omenești. În ceea ce privește medicii pensionați, mesajul a a fost transmis pentru cele trei sferturi din viață dedicate învățării neîntrerupte în una dintre cele mai nobile meserii de pe pământ, pentru miile de pacienți salvați în toți acești ani, pentru energia, puterea şi răbdarea dovedite în anii extrem de mulți de activitate, pentru echilibrul și tenacitatea fiecărui moment în care au smuls din ghearele morții bolnavii aflați în stare critică, pentru iubirea față de profesia de medic și înțelegerea acordată fiecărui pacient.
Alături de managerii celor două spitale, respectiv dr. Ioan-Vasile Pop, manager-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare s-au aflat și reprezentanții executivului din cele două instituții medicale, care au transmis cuvinte de laudă pentru gestul Consiliului Județean Maramureș de a premia medicii și profesionalismul acestora.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022