Inaugurarea noului Laborator de Radioterapie cu Energii Înalte

Scris de Cristina Miia. Posted in Sanatate


Evenimentul va avea loc la sediul unității medicale din Baia Mare și va aduna personalități marcante din segmental medical și administrativ. La inaugurare va participa și ministrul sănătății, ec. Sorina Pintea. Momentul festiv va fi urmat de declarații de presă.
Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte reprezintă o investiție foarte importantă pentru viața pacientului oncologic, atât din Maramureș, cât și din județele limitrofe!
Numărul bolnavilor care suferă de diverse forme de cancer este tot mai mare, iar radioterapia este una din formele de tratament necesare în aceste afecțiuni.
În acest context, în urmă cu câțiva ani, s-a născut povestea unui proiect major, vital pentru pacientul oncologic.
Realizarea laboratorului a fost posibilă, în primul rând, datorită sprijinului Ministerului Sănătății, a Băncii Mondiale, dar și datorită asumării susținerii construcției buncărului din fondurile proprii ale spitalului județean, cu sprijinul CJ Maramureș și, nu în ultimul rând, datorită efortului și muncii unei echipe formate din conducerea unității medicale din Baia Mare, medici, asistenți, specialiști, proiectanți, ingineri, constructori, personal auxiliar al spitalului.


Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte este dotat cu un CT cu opțiune de simulare - aparat dedicat radioterapiei, cu ajutorul căruia se obțin secțiunile CT, care ajută pentru conturajul tumorii și al volumelor tumorale. Aparatura nouă conține și acceleratorul linear-aparat de ultimă generație, performant, care este util pentru tratarea tumorilor superficiale și profunde.
“Probabil, după proiectul major de reabilitare a Spitalului Județean din Baia Mare, Centrul de Radioterapie este cel mai important proiect derulat de echipa noastră, în ultimii ani. O investiție de peste 5 milioane de euro, inițiată și demarată în perioada în care Sorina Pintea, actualul ministru al sănătății era managerul spitalului și continuată de noi, actuala conducere”, precizează dr. Pop Vasile-Ioan, managerul spitalului Județean din Baia Mare.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022