Acțiune masivă de donare de sânge la Spitalul Județean din Baia Mare

Scris de IP. Posted in Sanatate


O amplă acțiune de donare de sânge are loc în aceste zile, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, cu scopul de a marca într-un mod inedit Ziua Asistentului Medical care se aniversersează, an de an, în 12 mai. Potrivit directorului de îngrijiri, Mirela Șandor, peste 350 de de angajați ai unității medicale s-au înscris pentru a dona sânge, astfel că asistenților medicali li s-au alăturat, deopotrivă, medici și aparținători. Și executivul Spitalului Județean a donat sânge încă de la primele ore ale dimineții de joi, 10 mai 2018, fiind prezenți în sală atât managerul interimar, dr. Vasile Pop, cât și directorul medical, dr. Andrei Prie. ”Noi credem în puterea exemplului și considerăm că, prin această acțiune vom convinge cât mai mulți cetățeni să doneze sânge”, a arătat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dr. Andrei Prie.
    Și managerul interimar, dr. Vasile Pop, unul dintre primii donatori ai zilei de joi a subliniat necesitatea donării de sânge, fiind cunoscută criza cu care se confruntă Centrul de Transfuzii Sanguine din Baia Mare.

”Este nevoie imperioasă de sânge în Maramureș, dar și în Spitalul Județean din Baia Mare. Este o inițiativă lăudabilă demarată de asistenții medicali și ne-am alăturat cu inima deschisă acestei acțiuni. Îi felicit pe toți colegii mei care, în aceste zile, vor dona sânge pentru viață și așteptăm să ni se alăture cât mai mulți cetățeni ai Maramureșului în acest demers”, a conchis managerul interimar al Spitalului Județean, dr. Vasile Pop.
    Mirela Șandor, directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a arătat că numărul doritorilor a crescut în aceste zile, dar toți cei care doresc să se implice sunt așteptați lângă Biroul de Internări al Spitalului Județean, pentru a ajuta la salvarea unei vieți. ”Este nevoie de toate grupele de sânge pentru a reîntregi stocurile existente, o lipsă mai mare fiind înregistrată în cazul grupei A2 pozitiv. Toți donatorii, însă, sunt așteptați cu drag, iar începând din acest an, dorim ca acțiunea să devină o tradiție la nivelul Spitalului Județean, în preajma aniversării Zilei Asistentului. Eu doresc să le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat demersului nostru, iar asistenților să le urez din suflet, La Mulți Ani cu ocazia Zilei Asistentului Medical”, a subliniat directorul de îngrijiri, Mirela Șandor.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022