Top 5 remedii naturiste pentru intepaturile de tantari

Scris de ELE. Posted in Sanatate


Odată cu vara, soarele și căldura, vin și țânțarii. Insecte mici, țânțarii sunt cei care nu îți dau pace nicăieri, fie că ești la munte, fie că ești la mare. Ei își fac simțită prezența oricând, dar mai ales noaptea. Iar dacă alegi să îți petrecei seara într-o zonă cu apă, cum ar fi un lac, atunci trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, pentru că acestea sunt zonele care lor le plac foarte mult. Ce te faci însă când te înțeapă țânțarii? Ce remedii folosești?
Există o serie de remedii naturiste, care te vor ajuta ori de câte ori ai nevoie și nu te vor lăsa la greu. Sunt remedii pe care le găsești în casă cu ușurință. Iată care sunt ele!


 Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are o sumedie de întrebuințări și de proprietăți, în general legate de cosmetică și frumusețe. Este ingredientul esențial în măștile de față, atunci când vrei să elimini ridurile. Este bun pentru calmarea arsurilor stomacului, tratarea candidozei și un ingredient perfect pentru albirea dinților. Ați ghicit, calmează și înțepăturile țânțarilor, așa că folosește-l cu încredere. Pregătește un amestec de bicarbonat de sodiu și de apă, pe care să îl aplici peste zona afectată.

 Oțetul de mere

Oțetul de mere are și el uz cosmetic, fiind foarte bun pentru eliminarea coșurilor și pentru a da luminozitate tenului. El mai este eficient și în tratarea sau ameliorarea celulitei, iar când te înțeapă un țânțar, te poți baza pe el. Aplică oțet de mere peste mușcătură, iar mâncărimea va dispărea brusc.
 
 Mierea

Mierea este un ingredient minune, care are o gamă largă de utilizări și proprietăți. Poate fi consumată simplă sau în combinație cu scorțișoara, pentru detoxifierea organismului, are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, tratând multe afecțiuni, implicit pe cele ale pielii. Iar când te înțeapă un țânțar, este eficientă în calmarea mâncărimilor și a umflăturilor. Aplic-o pe zona afectată și disconfortul va trece imediat.

 Busuiocul

Dacă ai busuioc în casă, ești practic salvată atunci când te înțeapă un țântar. Frunzele de busuioc, frecate în palme și aplicate peste înțepătură, o vor ajuta să se vinde cât ai clipi din ochi. Asta pentru că busuiocul conține eugenol care ajută la calmarea pielii. Dacă nu ai busuioc proaspăt, este bun și cel uscat, pe care îl pui în apă fierbinte, iar după ce se răcește infuzia, îl aplici peste zonele afectate.
 
 Lămâia

Acidul citric are proprietăți de calmare a mâncărimilor pe care ți le dă mușcătura de țânțari. Pentru a scăpa de acest disconfort, pur și simplu ia o felie de lămâie și aplic-o pe zona afectată. Sucul de lămâie este și el la fel de eficient.

https://elli.ro/top-5-remedii-naturiste-pentru-intepaturile-de-tantari/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020