Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații! Motivul este uimitor!

Scris de LB. Posted in Sanatate


Cercetătorii britanici vin cu o nouă găselniță. Aceștia susțin că au descoperit de ce femeile sunt mai posomorâte și mai tăcute dimineața. Ele au nevoie de mai mult somn decât bărbații.
Profesorul Jim Horne, directorul Centrului de Cercetare a Somului de la Universitatea Loughborough, susține că „pentru femei, somnul insuficient este puternic asociat cu un nivel ridicat de stres psihologic și le provoacă sentimente de ostilitate, depresie și furie „. Acesta susține că în mod surprinzător, aceste sentimente nu le au și bărbații în cazul în care nu au un somn odihnitor.

„Creierele femeilor sunt diferite față de cele ale bărbaților și sunt mult mai complexe, așa ca nevoia lor de somn va fi ușor mai mare. Cu cât își folosesc creierul mai mult în timpul zilei, cu atât mai mult femeia trebuie să se recupereze și, în consecință, are nevoie mai mult somn. Femeile tind să facă mai multe lucruri în același timp – fac mai multe lucruri dintr-o dată și sunt flexibile – și astfel acestea își utilizează mai mult din creierul decât bărbații, iar din acest motiv, nevoia lor de somn este mai mare”, a explicat profesorul.

Potrivit publicației britanice Metro, o femeie are nevoie de trei ore în plus de somn față de un bărbat. În plus, reprezentanții sexului tare, care au un job complex ce implică să ia decizii și să facă, în paralel, și alte lucruri, au, de asemenea, nevoie de mai mult somn decât un bărbat obișnuit, însă nu așa mult ca o femeie, după cum mai subliniază profesorul.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/femeile-au-nevoie-de-mai-mult-somn-decat-barbatii-motivul-este-uluitor-1311190

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020