UK Bookmakers

Tone de roșii periculoase au fost retrase din magazine. De unde erau aduse tomatele pline de pesticide

Scris de TL. Posted in Sanatate


În perioada 1 ianuarie – 23 februarie a acestui an, inspectorii ANSVSA au controlat un număr de 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide şi au prelevat, pentru determinări de laborator, un număr de 505 probe.
Verificările au fost realizate în posturile de inspecţie la frontieră şi punctele finale de import şi au vizat determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import.

Pentru cele 505 probe prelevate şi transmise pentru analiză, au fost eliberate buletine pentru număr de 440, restul aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de laborator. Iar dintre cele 440 de probe analizate, una a prezentat depăşirea limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, restul probelor analizate au avut rezultate conforme. Este vorba despre un lot întreg de tomate, provenite din Iordania, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Conform procedurilor, lotul respectiv de tomate a fost dirijat către neutralizare. Se pare că ar fi vorba despre aproximativ 20 de tone de roșii care ajunseseră deja în magazine.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=47558:tone-de-ro%C8%99ii-periculoase-au-fost-retrase-din-magazine-de-unde-erau-aduse-tomatele-pline-de-pesticide&Itemid=102

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020