UK Bookmakers

La ce risc major te expui atunci când iei anticoncepționale și ce test trebuie să faci înainte

Scris de LB. Posted in Sanatate


 În ciuda faptului că medicina a evoluat și anticoncepționalele au fost concepute astfel încât să prezinte riscuri minime pentru organism, aceste riscuri nu trebuie neglijate.
Persoanele de peste 35 de ani, care fumează și au în familie un risc de tromboză trebuie să se ferească de aceste pilule.
Geneticieni vorbesc despre un test care ar trebui făcut de toate femeile înainte de a recurge la anticoncepționale.
"Toate femeile ar trebui să se testeze pentru trombofilie, mai ales dacă în familia lor există istoric de tromboze venoase, trombembolism pulmonar, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic acut.

În urma acestor teste genetice, ele află daca au moștenit mutații la nivelul factorilor implicați în coagularea sângelui și astfel care este riscul de a dezvolta accidente trombotice" , spune medicul Cristina Ailenei.

Contraceptivele orale favorizează apariția cheagurilor de sânge, adică au efect pro-trombotic - de aici îngrijorarea experților în medicină genetică.

În cazul depistării unui risc de tromboză, femeile trebuie să se orienteze spre alte metode contraceptive. Dacă iau pilule în continuare, riscă decesul. De altfel, am tot auzit în ultimii ani povești dramatice cauzate de administrarea fără teste clare.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/risc-test-anticonceptionale-560080.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020