Consiliul Minorităților Naționale – 30 de ani

Scris de UCRR. Posted in Rutenii


Evenimentul Consiliul Minorităților Naționale – 30 de ani, organizat la inițiativa Departamentului pentru Relații Interetnice în colaborare cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale din Camera Deputaților, Fundația Inter-Art și Partida Romilor Pro-Europa pe 18 decembrie, la Palatul Parlamentului, a avut drept scop marcarea celor 30 de ani de existență a Consiliului Minorităților Naționale în cadrul unui moment festiv. La eveniment au participat personalități politice marcante: domnul consilier prezidențial Sergiu Nistor, din partea Administrației Prezidențiale, domnul Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României, domnul Alfred Simonis, Președintele Camerei Deputaților, domnul Varujan Pambuccian, liderul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale din România, domnul Vasile Dîncu, preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, doamna Lacziko Enikő Katalin, fost secretar de stat al Departamentului pentru Relații interetnice, domnul Dincer Geafer, subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice.

Premierul României a adresat mesajul său cu ocazia Zilei Minorităților Naționale, subliniind importanța faptului că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la înființarea Consiliului Minorităților Naționale: „Este o onoare și un privilegiu să fiu astăzi, cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din România, alături de dumneavoastră, pentru a marca 30 de ani de la înființarea Consiliului Minorităților Naționale. Mulțumesc Grupului parlamentar al minorităților naționale, precum și Departamentului pentru Relații Interetnice, din cadrul Guvernului României, pentru inițiativa comună prin care putem sărbători diversitatea și, mai ales, din punctul meu de vedere, contribuția minorităților naționale la dezvoltarea Românei ca națiune. Diversitatea, pluralismul etnic și religios sunt o șansă și o resursă importantă pentru dezvoltarea României, care îmbogățesc întreg patrimoniul spiritual al țării noastre. Iar aniversarea de astăzi ne oferă prilejul de a ne reînnoi angajamentul de a păstra România un adevărat model european în privința protecției drepturilor minorităților naționale, precum și în materie de reprezentare parlamentară, prin facilitarea implicării acestora în luarea deciziilor cu privire la societatea românească în ansamblul ei„.
Președintele UCRR, dr. Gheorghe Firczak a avut o intervenție prin care a mulțumit instituțiilor fundamentale ale statului român, președinție, guvern și parlament pentru sprijinul acordat organizațiilor minorităților naționale pentru păstrarea culturii, tradițiilor, limbii și spiritualității proprii.

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024