UK Bookmakers

Despre sport… și nu numai

Scris de Cristina Bodnariuc. Posted in Rutenii


Tinerii ruteni din satul Dărmănești, jud. Suceava luptă pentru afirmarea și promovarea identității naționale, participând la diferite activități: festivaluri, serbări, simpozioane, competiții  locale, naționale și internaționale. Cea mai recentă activitate, la care au participat, a fost proiectul: Cupa Diversității - Combaterea xenofobiei și discriminării prin sport, manifestare aflată la a V-a ediție. Evenimentul, organizat de Departamentul pentru Relații Interetnice în parteneriat cu Federația Română de fotbal, are ca scop promovarea luptei împotriva rasismului și discriminării de orice fel, precum și a diversității interetnice și culturale în România.
Ediția din acest an a fost alcătuită din două componente sportive: Campionatul de fotbal al tinerilor minoritari, un turneu de fotbal pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, organizat în perioada 12-14 septembrie 2019, în cadrul căruia tinerii aparținând organizațiilor minorităților naționale s-au constituit în echipe formate din 6 jucători pentru cucerirea titlului și Campionatul de fotbal al minorităților, care a avut loc în perioada 13- 15 septembrie 2019, ocazie cu care organizațiile minorităților naționale s-au constituit în echipe formate din 6 jucători neprofesioniști, în vederea câștigării competiției.

Competiția s-a desfășurat în cadrul Complexului sportiv CENTENAR - Cumpăna și a adunat la start un număr de 14 echipe împărțite în două grupe, stabilite în urma tragerii la sorți. La deschiderea oficială a competiției au participat oficialități locale și reprezentați în Parlamentul Romaniei ai minorităților participante.
     “Întrecerea s-a desfășurat sub semnul fair - play-ului; pe dreptunghiul verde s-a practicat un fotbal de plăcere într-un mediu propice relaxării și socializării.”

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020