Comisia de învățământ și tineret a CMN

Scris de Prof. Viorica Igelsky. Posted in Rutenii


Comisia de învățământ a CMN, s-a întrunit în data de 7 februarie a.c. la sediul Comunității Rușilor Lipoveni din România. La întâlnire au participat majoritatea reprezentanților organizațiilor minorităților naționale din țara noastră. Din partea DRI a participat doamna subsecretar de stat Christiane Gertrud Cozmatu. Pe ordinea de zi au figurat: Alegerea noului for de conducere a comisiei; Propuneri de activități a comisiei pentru anul 2018.
    Pentru început, gazda noastră, domnul Silviu Feodor – președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, a prezentat câteva din actiivtățile organizației din anul 2017, tabere de folclor, tabere de creație organizate la Constanța și Năvodari, participarea la Cazan la un campionat de șah cu prezența maestrului internațional Gari Kaspraov.

În finalul prezentării a menționat grija autorităților române pentru asigurarea de fonduri comunităților minorităților naționale pentru păstrarea limbii, tradițiilor și culturii.
    Agenda comisiei pentru anul în curs cuprinde o serie de activităţi şi evenimente educaţionale destinate elevilor care studiază în limba maternă, dar şi cadrelor didactice din şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale. Prima activitate cuprinsă în agenda Comisiei pentru învăţământ şi tineret se va desfăşura cu prilejul Zilei internaţionale a limbii materne, în a doua jumătate a lunii februarie, la Liceul Teoretic Dante Alighieri din Bucureşti. Evenimentul va reuni elevi aparţinând minorităţilor naţionale, de nivel gimnazial, într-un moment artistic în care vor fi prezentate cântece şi poezii în limba maternă.
În urma propunerilor și votului s-a ales conducerea Comisiei de învățământ a CMN astfel: Vildan Bormambet – președinte, Elvira Codrea – vicepreședinte, Svetlana Moldovan – secretar.

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024