Prohibiție generală în Delta Dunării. Care sunt speciile vizate de măsuri?

Scris de DN. Posted in Romania


Pe data de 9 aprilie începe prohibiția generală pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, anunță ARBDD.
„Pe data de 9 aprilie începe prohibiția generală în perimetrul RBDD! Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării informează că potrivit prevederilor art.1/1 din Ordinul comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 57/675 din martie 2022, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2022 (publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 295 din 25 martie 2022) se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii”, anunță ARBDD.


Potrivit sursei citate, este interzis pescuitul în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

https://www.descopera.ro/dnews/20014763-prohibitie-generala-in-delta-dunarii-care-sunt-speciile-vizate-de-masuri

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024