Ținutul Zimbrului din Neamț a obținut primul loc în competiția Top 100 Sustainable Destinations

Scris de DN. Posted in Romania


Ținutul Zimbrului din Neamț a obținut locul I în cadrul competiţiei Top 100 Sustainable Destinations, categoria People’s Choice Award, a anunțat Ministerului Mediului.
Potrivit unui comunicat al ministerului, Bison Land – Ținutul Zimbrului din Neamț este singura microregiune din România care a reușit să ajungă și să se mențină în acest clasament exclusivist, din 2017 până în prezent.
„Bison Land s-a calificat în acest top select al destinaţiilor verzi din lume şi graţie programului de eliberare a zimbrilor în pădurile nemţene, coordonat de Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt, considerat un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte conservarea biodiversităţii, dar şi a punerii în valoare a specificului local”, se arată în comunicat.Ținutul Zimbrului din Neamț a fost premiat pe 11 martie

Reprezentanții Ministerului Mediului susțin că Ținutului Zimbrului este singurul loc din Europa unde zimbrii se află, concomitent, în libertate, semi-libertate și în captivitate.
Ceremonia de decernare a Green Destinations Story Awards 2022 a avut loc virtual în 11 martie.

https://www.descopera.ro/natura/19979685-tinutul-zimbrului-din-neamt-a-obtinut-primul-loc-in-competitia-top-100-sustainable-destinations

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024