Arlie, cea mai iubită acvilă din România, a plecat spre Africa. Anul acesta a ocolit Bucureştiul

Scris de DN. Posted in Romania


Acvila ţipătoare mică Arlie a plecat în cea de-a cincea migraţie monitorizată satelitar pe data de 12 septembrie 2017, informează Societatea Ornitologică Română (SOR).
Arlie este una din cele 19 acvile care au fost monitorizate prin satelit de ornitologii români în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”, proiect implementat de Societatea Ornitologică Română, Grupul Milvus şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu.
Exemplarul a fost capturat în 2013, i s-au aplicat inele de identificare şi un transmiţător satelitar cu ajutorul căruia ornitologii monitorizează şi ruta de migraţie din România în Africa, dar şi locurile de cuibărit şi de hrană din România.


În anii precedenţi, Arlie a plecat spre Africa tot în luna septembrie, cea mai timpurie fiind pe data de 8 septembrie (în anul 2015 ), iar cea mai târzie pe data de 18 septembrie (în anul 2014). Anul acesta, Arlie a plecat dis-de-dimineaţă, în intervalul orar 6-8 şi a folosit aproape acelaşi traseu de migraţie, dar cu o abatere de 15 kilometri. De obicei trecea pe lângă sau chiar pe deasupra Capitalei, dar de data aceasta a ocolit-o, informează SOR.
 
În prima zi de migraţie din România, Arlie a zburat 250 de kilometri, dintr-un total care se apropie de 12.500 de kilometri. Arlie migrează de obicei prin nu mai puţin de 17 ţări (România, Bulgaria, Turcia, Siria, Liban, Israel, Egipt, Sudan, Etiopia, Sudanul de Sud, Uganda, Rwanda, Burundi, Tanzania, Zambia, Angola şi Namibia) şi 3 continente (Europa, Asia, Africa).

http://www.descopera.ro/natura/16730809-arlie-cea-mai-iubita-acvila-din-romania-a-plecat-spre-africa-anul-acesta-a-ocolit-bucurestiul

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021