UK Bookmakers

Un istoric dezvăluie adevărul despre MITUL LUI DRACULA

Scris de RL. Posted in Romania


“Menționez de la început că nu sunt un specialist în draculism, în această adevărată știință. Cu toate acestea nu m-am putut abține să nu constat că există extrem de numeroase surse care indică originarea unei părți din legendele care îl înconjoară pe Vlad Țepeș în directă conexiune cu subiectul mitului Dracula pornite de la Brașov. Și dintre acestea, două mi-au atras atenția și sincer regret că brașovenii nu au făcut mai multe eforturi până acum să valorifice aceste aspecte”, a afirmat Rus, scrie financiarul.ro. Prima ar fi o celebră ilustrare grafică a legendelor despre sângerosul prinț valah Dracula.
"Este o imagine celebră și unică, care apare apoi în diverse formule, în care se vede principele muntean servind masa. În fața lui se află un călău care despică victime, în partea stângă a imaginii se vede o pădure de țepe, iar în planul îndepărtat se vede profilul unei cetăți.

Această cetate este Cetatea Brașovului, Cetățuia de azi. Pentru noi este un lucru foarte important, pentru că este singura ilustrare grafică a atrocităților lui Vlad Țepeș care se situează cronologic în anul 1459, în care Vlad Țepeș incendiază Țara Bârsei, iar pe toți cei care i-a prins în afara zidurilor cetății i-a tras în țeapă”, a spus Rus.
 
Conform istoricului, negustorii brașoveni sași au intrat în conflict cu Vlad Țepeș și se pare că ei ar fi finanțat o serie de lucrări care îl prezintă în acest fel pe principele român, “o primă manipulare de presă”, după cum a catalogat-o Rus.

“Vlad Țepeș a fost o victimă a manipulărilor publice, în sensul în care avea extrem de mulți dușmani și principala armă pe care o are oricine împotriva cuiva este cuvântul”, a subliniat Rus.

Un al doilea element care îl leagă pe Țepeș de Brașov se regăsește tot în cronicile săsești și este vorba despre celebra legendă a iubitei lui Vlad Țepeș din Cetatea Brașovului, pe care o chema Katarina. Fiică a unui comerciant sas, extrem de frumoasă, etichetată în epocă ca fiind “cea mai frumoasă femeie din Transilvania, Katarina a avut numeroși pretendenți printre care s-ar fi aflat și Vlad Țepeș, spune istoricul.

“Există și o poveste despre cum a cunoscut-o Vlad Țepeș pe Katarina lângă Bastionul Țesătorilor, cărând apa. A ajutat-o, îndrăgostindu-se de ea la prima vedere, acesta fiind și motivul pentru care Vlad Țepeș a revenit la Brașov. Cronicarii sași pretind că motivele pentru care a avut loc masacrul din 1459, acea imagine despre care am vorbit anterior, este că această Katarina a fost molestată în piața publică de către autorități. Se pare că a fost pusă la zidul infamiei, i s-au tăiat cozile care erau celebre, iar cronicarii spun că unul dintre motive a fost răzbunarea. A fost atât de supărat că brașovenii și-au permis să o atace pe iubita lui încât a distrus toate împrejurimile Brașovului”, a mai arătat Rus.

http://www.directproprietar.ro/Un-istoric-dezvluie-adevrul-despre-MITUL-LUI-DRACULA

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020