Un sat din România are 28 de biserici

Scris de YN. Posted in Romania


Satul Valea Plopului, din judeţul Prahova, o localitate fără apă curentă sau canalizare, are 28 de biserici. Lăcaşurile de cult se întâlnesc la tot pasul, inclusiv la grădiniţă, la şcoală, în curţile oamenilor, pe dealuri sau în văi, relatează presa locală.
„Avem o bisericuţă construită pe un deal în memoria copiilor avortaţi, avem câte o biserică în curtea grădiniţelor, alte două biserici în curţile celor două şcoli. În total sunt atâtea biserici cât să slujim duminica într-una singură şi în rest să le vină rândul o dată pe lună, adică 28”, a declarat pentru ph-online.ro preotul satului, Nicolae Tănase, cel care a contribuit la construirea bisericilor. Duhovnicul spune că şi-ar dorit să mai poată ridica câteva.

Oamenii din sat se declară mulţumiţi de lăcaşurile de cult care le împodobesc localitatea pentru că, spun ei,  „scutul credinţei” i-a ferit de necazuri. Nemulţumiţii sunt puţini şi evită să-şi strige opiniile în gura mare, mai ales că preotul este darnic cu sătenii, relatează sursa citată.

Preotul satului spune că oamenii vin în număr mare la biserici pentru că lăcaşurile sunt aproape de casele lor. Prin "aproape" se înţelege că din orice punct al satului oamenii au de mers doar un minut până la cea mai apropiată biserică.

http://ro.stiri.yahoo.com/un-sat-din-rom%C3%A2nia-are-28-de-biserici-093135181.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020