TOP 10 - Castele fascinante din lume! Branul se află printre ele!

Scris de Dragos Tanase. Posted in Romania


Castelele sunt locuri care au fascinat şi vor fascina întotdeauna. Aceste clădiri impunătoare sunt printre cele mai populare vestigii din lume.
Poveştile cu prinţi şi prinţese, istoria bogată a locurilor, dar şi arhitectura spectaculoasă a acestora i-au determinat pe mulţi turişi să le treacă pragul sau... porţile!
Fă şi tu un tur virtual al celor mai fascinante castele din lume, din care Branul nu lipseşte!

 

LOCUL 10: Castelul Hearst, SUA

Hearst Castle este, de fapt, un conac american din California, SUA, construit între 1919 şi 1947 pentru magnatul William Randolph Hearst. După moartea sa, castelul a fost donat Statului lşi este considerat monument istoric.

LOCUL 9: Castelul Himeji, Japonia

Castelul Himeji, din Japonia, a fost construit ca o fortăreaţă în 1333, iar în 1346 a fost reconstruit. Este o alternativă inedită la clasicele castele din piatră.

LOCUL 8: Castelul Egeskov, Danemarca

Castelul Egeskov este localizat în Danemarca, fiind înconjurat de apă. Egeskov este unul din cele mai bine păstrate castele din Europa construite în epoca Renascentistă.

LOCUL 7: Fortul Mehrangarh, India

Mehrangarh este unul dintre cele mai mari forturi din India. Construcţia a început în 1459, dar au fost adăugate încăperi şi porţi... multe sute de ani după.

LOCUL 6: Castelul San Felipe de Barajas, Columbia

Castelul San Felipe de Barajas este o fortăreaţă de piatră din Cartagena, Columbia, fiind construită de spanioli în anul 1536.

LOCUL 5: Castelul Bran, România

Castelul Bran este monument istoric, fiind situat în Pasul Bran-Rucar, la 30 km de Braşov. Faimosul castel românesc este numit de străini “Castelul lui Dracula”, deşi Vlad Ţepeş nu şi-a stabilit niciodată reşedinţa în el.

LOCUL 4: Castelul Qal’at al-Bahrain, Bahrain

Qal’at al-Bahrain este un sit arheologic şi e cunoscut mai mult sub denumirea de Fortul "Bahrain Fort".

LOCUL 3: Castelul Swallow’s Nest, Ucraina

Swallow’s Nest este construit în 1912, pe marginea unei stânci cu vedere spre peninsula Crimeea din Ucraina, aflată în centrul atenţiei mondiale, în aceste zile. Mulţi ar spune Peninsula Crimeea din... Rusia!

LOCUL 2: Castelul Predjama, Slovenia

Acest castel este construit în stânca unui munte din Slovenia, în anul 1570, după ce un cutremur de mare intensitate l-a distrus pe cel de dinaintea lui.

LOCUL 1: Castelul Edinburgh, Scoţia

Castelul Edinburgh este o fortăreaţă istorică, care domină orizontul oraşului omonim din Scoţia. Este construit pe stânca Castle Rock, încă din secolul al XII-lea.

http://www.apropo.ro/life-style/going-out/top-10-castele-fascinante-din-lume-branul-se-afla-printre-ele-12284663

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020