UK Bookmakers

O nouă descoperire arheologică la Timişoara

Scris de YC. Posted in Romania


În faţa Palatului Dicasterial din Timişoara, care adăposteşte acum cele mai mari instanţe de judecată din localitate şi din judeţ, au fost descoperite, în urma săpăturilor arheologice, rămăşiţele a două construcţii, dintre care una a găzduit administraţia locală a Imperiului Habsburgic.

Echipa de arheologi condusă de Constantin Inel, arheolog al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, a început săpăturile în zonă săptămâna trecută şi se află deja la prima descoperire valoroasă, relatează opiniatimisoarei.ro.

Potrivit arheologilor, una dintre construcţiile scoase la lumină dateaza de dinainte de 1752 şi a aparţinut administraţiei camerale a Imperiului Habsburgic. Ea a funcţionat până în anul 1854, când a început construcţia actualului Palat Dicasterial, care a durat până în 1860. Despre cea de-a doua clădire, aflată chiar în vecinătatea Tribunalului Timiş, încă nu exista date precise, iar specialiştii spun că aceasta nu apare pe hărţile vechi ale oraşului. Tot aici au fost găsite mai multe obiecte din ceramică, ce vor fi trimise la Muzeul Banatului.

Descoperirile din Piaţa Ţarcului nu sunt însă singurele care au avut loc în ultima vreme din Timişoara. Printre cele mai importante se numără cimitirul turcesc din Piaţa Sfântul Gheorghe (cu aproximativ 30 de schelete omeneşti) şi baia turcească din Piaţa Libertăţii, scoase la lumină anul trecut.

http://ro.stiri.yahoo.com/o-nou%C4%83-descoperire-arheologic%C4%83-la-timi%C5%9Foara-172503112.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020