UK Bookmakers

Pădurea Baciului, o pădure de care este bine să te feresti

Scris de WW. Posted in Romania


Probabil v-am obișnuit în ultimul timp cu articolele despre locurile bântuite, sau cel puțin ciudate, din țara noastră. Astăzi vă vom prezenta câteva detalii foarte interesante despre Pădurea Baciului sau Pădurea Hoia-Baciului de lângă Cluj-Napoca.

Aici s-au întâmplat diferite fenomene bizare în decursul timpului, pe care nimeni nu a putut să le explice. De aceea, această pădure atrage și înspăimântă în același timp. Dar nu toată lumea trăiește aceste fenomene stranii, iar mai jos vă vom explica și cauza.Dacă veți ajunge vreodată acolo veși observa de la bun început copaci prinşi în îmbrăţişării stranii, torsionați, crescuți în forme extrem de bizare, urme ciudate pe pământ şi pe arbori, năluci de diferite forme şi culori, vânt care şuieră printre pomi şi se concretizează în voci al căror mesaj rămâne însă indescifrabil.

Poveştile legate de ciudăţeniile din această pădure au transformat-o într-un adevărat loc de pelerinaj pentru turiștii pasionaţi de paranormal, pentru cercetători, dar şi pentru yoghini.

Supranumită și „Triunghiul Bermudelor din România”, (la fel ca suprafața din apropierea Insulei Șerpilor din Marea Neagră), Pădurea Baciu este la o oră de mers pe jos din Cluj-Napoca. Aici, mai mulţi oameni au dispărut fără urmă de-a lungul timpului, iar puţini se aventurează singuri printre copacii cu forme stranii.

Cei care au traversat pur şi simplu pădurea sau care organizează expediţii spun că au încercat senzaţii şi sentimente dintre cele mai bizare: greaţă, frisoane, vărsături, migrene, anxietate, dureri ale organelor interne. Unii au ieşit de acolo cu zgârieturi pe care nu şi le puteau explica sau au experimentat senzaţia de arsură pe piele.

De asemenea, destul de des apar de nicăieri și sfere de lumină, se aud printre copaci sunete ciudate şi înfricoşătoare şi chiar chicoteli. Se poate spune că aici este un loc aflat parcă între două lumi sau chiar poarta dintre lumea văzută şi cea nevăzută.

Cercetătorii care au studiat acest loc bizar în încercarea de a explica anumite fenomene au identificat în zonă emisii radioactive şi o mulţime de anomalii magnetice.

Biologul Alexandru Sift a fost printre primii care au studiat Pădurea Baciu. Timp de 10 ani, între 1950 şi 1960 a vizitat pădurea de multe ori, iar în urma expediţiilor sale a alcătuit un dosar amplu despre fenomenele identificate. Acesta conţinea fotografii în care puteau fi văzute siluete printre copaci, umbre pe care cu ochiul liber nu le percepuse, dar care după developarea filmelor l-au lăsat mut de uimire. Arhiva alcătuită de omul de ştiinţă a fost furată însă, de câţiva indivizi care au dus-o la maculatură. S-au salvat doar câteva dintre fotografii, care au fost incluse apoi în cartea „Fenomenele de la Pădurea Hoia-Baciu” (1995), scrisă de preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie, Adrian Pătruţ.

Una dintre ciudăţeniile Pădurii Baciu o reprezintă forma copacilor. Pe lângă faptul că mulţi dintre arbori, în loc să se înalţe către cer, se curbează spre pământ, alţii cresc strâmb sau răsuciţi unul în jurul altuia, ca într-o îmbrăţişare bizară. În multe locuri se găsesc câte doi, patru, şase sau chiar opt copaci crescuţi din aceeaşi rădăcină. De asemenea, cercetătorii au remarcat torsionări ale copacilor în perioade foarte scurte de timp.

Nu numai pasionaţii de paranormal sunt fascinaţi de apariţiile misterioase din Pădurea Baciu. Acest loc are o încărcătură deosebită şi pentru cei atraşi de misterul extratereştrilor. De-a lungul timpului aici au fost fotografiate sau filmate mai multe OZN-uri şi pasionaţii din domeniu sunt convinşi că pădurea de la marginea Clujului este unul dintre locurile vizitate des de cei din civilizaţiile extraterestre. În 1968 a fost fotografiat unul dintre primele OZN-uri, în Poiana Rotundă, iar de atunci s-au mai semnalat câteva cazuri asemănătoare.

Poiana Rotundă este, de altfel, unul dintre locurile cel mai des vizitate din Pădurea Baciu. Multe grupuri de curajoşi care se încumetă să rămână peste noapte în acest loc aleg această poiană drept loc de campare. Mulţi dintre ei au relatat ulterior experienţe care îţi dau fiori: voci indescifrabile care se auzeau de nicăieri, apariţia unor „pereţi” de ceaţă în nopţi senine, mutarea unor obiecte dintr-un loc în altul fără a se simţi vreo adiere de vânt şi multe perechi de ochi mici şi verzui sau roşii care te privesc şi care nu par a fi de animale.

Adrian Pătruţ, doctor în chimie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca şi preşedinte al Societăţii Române de Parapsihologie, cercetează de ani de zile misterele Pădurii Baciu. El spune că anumite persoane au parte de „manifestări” preferenţiale ale pădurii, „în funcţie de credinţele lor”. „Un grup de la Târgu Mureş obsedat de OZN-uri a fotografiat foarte frecvent forme de tip OZN, noi, care eram preocupaţi de materializări, filmam foarte multe materializări, Sift, care citea foarte multă literatură ezoterică, fotografia foarte multe simboluri care puteau fi asociate cu cele ezoterice, grupurile străine obsedate de anomalii prindeau foarte multe anomalii: efecte luminoase, imagini distorsionate şi aşa mai departe”, explică Adrian Pătruţ în documentarul „Pădurea Baciu, un Triunghi românesc al Bermudelor”, realizat de blogger-ul Daniel Roxin.

Prin urmare, se poate concluziona că fiecare găseşte în Pădurea Baciu ceea ce caută. Astfel, cei mai sceptici, care merg acolo doar pentru a demonstra, lor înşişi sau altora, că acolo nu se întâmplă nimic neobişnuit, pot să nu aibă parte de nimic ieşit din comun, în timp ce aceia care sunt convinşi că în acel loc se petrec fenomene paranormale se întorc de acolo cu experienţe şi poveşti care îţi dau fiori.

http://www.worldwideromania.com/2013/06/02/padurea-baciului-o-padure-de-care-este-bine-sa-te-feresti/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0 #1 Gheorghe Trusculescu 19-01-2014 18:08
Oare locuitorii din zona nu au nimic de spus in legatura cu aceasa chestiune? Mai mult, nici cercetatorii din domenii variate nu au fost interesati de acest domeniu? Oare care sa fie misterul care invaluie acest loc de ciudata reputatie? Cred ca macar de curiozitate ar trebui sa cerceteze cineva cu mare atentie acest loc caci nu e de chiar mica importanta faptul de a sti mai multe in aceasta directie.....
Citat
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020