UK Bookmakers

Călătorie cu Mocănita în noaptea de Revelion

Scris de ro.stiri.yahoo.com. Posted in Romania


Peste 300 de turiști români și străini au călătorit, în zilele de Crăciun, cu trenul cu aburi Mocănița în defileul Văii Vaserului, situat în Munții Maramureșului. Următoarea călătorie cu trenul cu aburi va fi făcută în noaptea de Revelion.

Reprezentanții Căilor Ferate Forestiere, societatea care operează acest traseu, au pus la dispoziția turiștilor un program în aer liber, având ca destinație finală stația Paltinul din Munții Maramureșului, după mai bine de 20 de kilometri parcurși pe linia ferată cu ecartament îngust.

La sosirea în stația Paltinul, turiștii au fost întâmpinați cu preparate tradiționale ardelenești, cu vin, țuică și colindători. Pe drum, Mocănița a făcut câteva opriri ca locomotiva să fie alimentată cu apă, iar turiștii au putut admira peisajul.

"Turiștii sunt atrași de farmecul locului, de sălbăticia munților, de călătoria de-a lungul unui râu și de generozitatea gazdelor care oferă un program simplu, dar plin de savoare și de relaxare. Cei peste 300 de turiști din țară și străinătate au fost așteptați în stația terminus a călătoriei de o ceată de colindători care au interpretat sceneta populară Viflaimul, colindele din străbuni și alte obiceiuri. Turiștii s-au bucurat de mâncarea bună, de vinul fiert, de țuica și de cozonacul copt la cuptor. Farmecul opririi în stația Paltinul a fost de fapt servitul mesei în aer liber, lângă foc", a explicat directorul CFF Vișeu de Sus, Ioana Coman Karlstetter, citată de agerpres.ro.

Turiștii care merg cu Mocănița își petrec vacanța de sărbători la diferite pensiuni din Maramureș.
Următoarea călătorie cu trenul cu aburi Mocănița va fi făcută în noaptea de Revelion, turiștii urmând să-și petreacă noaptea dintre ani în aer liber, pe munte.

http://ro.stiri.yahoo.com/c%C4%83l%C4%83torie-cu-moc%C4%83ni%C8%9Ba-%C3%AEn-noaptea-de-revelion-081626736.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020