UK Bookmakers

Programul evenimentelor Familiei Regale de 1 decembrie 2013

Scris de casa-regala.blogspot.ro. Posted in Romania


Plecarea din Gara Regală Băneasa - Vineri, 29 noiembrie 2013


    Vineri, 29 noiembrie, la ora 10.00, Altetele Lor Regale Principesa Moștenitoare si Principele Radu, insoțiți de Alteţa Sa Regală Principesa Elena, vor pleca de la Gara Regală Băneasa spre Gara Sinaia.

    Pe durata călătoriei, în Vagonul Sufragerie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor primi elevi olimpici români, personalități ale vieții publice și membri ai Corpului Diplomatic. Călătoria este inițiată și organizată de Ministerul Transporturilor.

    Accesul presei și al publicului este liber.

Seara Corpului Diplomatic la Castelul Peleș - Vineri 29 noiembrie 2013

    Vineri, 29 noiembrie 2013, la ora 16, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor reprezenta pe Majestatea Sa Regele la ceremonia anuală în onoarea Corpului Diplomatic. Majestatea Sa s-a adresat prima oară Corpului Diplomatic acreditat la București în decembrie 1940.

    La ceremonie vor lua parte Principesa Elena și Nunțiul Apostolic, Decanul Corpului Diplomatic acreditat la București.

    Mesajul Regelui Mihai I va fi citit, în cinci limbi străine, de către Principesa Moștenitoare și Principele Radu. Evenimentul va avea loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

    La ora 16.20, Corpul Diplomatic va fi invitat la un concert în Sala de Muzică, susținut de tineri muzicieni, bursieri ai Fundației Principesa Margareta a României.

    Accesul presei este liber.

Ceremonie de învestire a Furnizorilor Regali - sâmbătă, 30 noiembrie 2013

    Sâmbătă, 30 noiembrie 2013, Alteta Sa Regala Principesa Moștenitoare va oferi, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, certificatul de Furnizor al Casei Regale unor companii comerciale din România.

    Ceremonia va avea loc la ora 16, în Holul de Onoare.

    La ceremonie va participa Alteța Sa Regală Principesa Elena.

    Ceremonia va continua cu o scurta receptie în Salonul Italian.

    Accesul presei este liber.

Conferința “Specificul național – perspective istorice și critice” - sâmbătă, 30 noiembrie 2013

    Sâmbătă, 30 noiembrie 2013, Alteța Sa Regală Principele Radu va primi, la ora 18, în Sala Florentină a Castelului Peleș, înalte personalități din domeniul istoriei, din România și din strainătate, participanți la conferința, organizată la Sinaia, timp de trei zile.

    La ora 19, Casa Majestății Sale Regelui va oferi un dineu participanților la congres, în Sala cu Coloane de la Bastion, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, care a acordat Înaltul Patronaj conferinței.

    Accesul presei este permis în Sala Florentină și la intrarea invitaților în Sala cu Coloane.

Trenul Regal, de la Gara Sinaia la Gara de Nord - duminică, 1 decembrie 2013

    Duminică, 1 decembrie 2013, cu ocazia Zilei Naționale, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor efectua un drum simbolic, ce onoreză ziua de 1 Decembrie și aduce un omagiu Suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria ai României.

    Altețele Lor Regale vor fi acompaniate, în tren, de Alteţele Lor Regale Principesa Elena și Principele Nicolae, precum și de ministrul Transporturilor, doamna Ramona Mănescu.

    Călătoria este inițiată și găzduită de Ministerul Transporturilor. Gara de Nord (1872) și Gara din Sinaia (1913) sunt edificii ridicate sub domnia Regelui Carol I.

    Trenul Regal va pleca la ora 13 din Gara Sinaia, iar plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 12.45.

    Trenul Regal va ajunge în Gara Ploiești Vest la ora 14.23 unde se va opri 15 minute.

    Pe parcursul întregii călătorii, Familia Regală va primi ca musafiri înalți reprezențanti ai vieții politice, economice, culturale și diplomatice din România.

    Trenul Regal va ajunge la Gara de Nord la ora 15.45.

    Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena și Principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, vor participa la ceremonia de inaugurare a “Salonului Regal” de la Gara de Nord, restaurat în forma originală, din vremea Regelui Carol I.

    Accesul presei și al publicului este liber.

http://casa-regala.blogspot.ro/2013/11/Program-evenimente-familia-regala-1decembrie-Ziua-Marii-Uniri.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0 #1 SILVIA 30-11-2013 23:05
LA MULTI ANI CU MULTA SANATATE SI SA-I AJUTE DUMNEZEU IN TOT CE FAC BUN IN TARA ASTA CARE ESTE SI A LOR...
Citat
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020