Sfântul Mihail, unul dintre cei șapte arhangheli și conducătorul oștirilor cerești

Scris de Ioana Matei. Posted in Religie


Sfântul Mihail este unul dintre cei șapte arhangheli. Sfântul Mihail este, în repetate rânduri, descris drept „marele căpitan”, conducătorul oștirilor cerești și războinicul care îi ajută pe copiii din Israel.
La începutul istoriei Bisericii Creștine, Arhanghelul Mihail a ajuns să fie considerat ajutorul armatelor Bisericii împotriva păgânilor și atacurilor din partea Diavolului. Sfântul Mihail păstrează secretul puternicului „cuvânt” prin rostirea căruia Dumnezeu a creat cerul și pământul și a fost „îngerul care i-a vorbit lui Moise la Muntele Sinai” (Fapte 7:38).
Numeroasele reprezentări ale Sfântului Mihail în artă reflectă caracterul său de războinic. Deseori, Arhanghelul Mihail este înfățișat cu o sabie, în timp ce luptă, iar alteori este arătat triumfător asupra unui balaur, din povestea din „Apocalipsa lui Ioan” („Revelația, dezvăluirea lui Ioan”).Când este celebrată sărbătoarea Sfântului Mihail?

Sărbătoarea Sfântului Mihail, originară din Frigia, este celebrată pe 29 septembrie în Occident, acolo unde este cunoscută sub numele de Ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, potrivit Britannica.
De asemenea, majoritatea bisericilor ortodoxe din Est sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil pe 8 noiembrie.  Biserica Ortodoxă Etiopiană Tewahedo îl onorează la data de 12 a fiecărei luni.

În Biserica Romano-Catolică sărbătoarea Apariției Sfântului Arhanghel Mihail se ține pe 8 mai. Potrivit legendei, această apariție a avut loc pe Muntele Gargano, în Apulia, în jurul anului 492, iar muntele a devenit un important sit de pelerinaj în vremurile medievale. O rugăciune formală către Sfântul Mihail a apărut de la Papa Leon al XIII-lea în 1886.

https://www.descopera.ro/cultura/19828769-sfantul-mihail-unul-dintre-cei-sapte-arhangheli-si-conducatorul-ostirilor-ceresti

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021