Duminica este pomenita Sfânta Marina, cea care apără sufletele copiilor

Scris de LB. Posted in Religie


Marina, Sfânta Mare Muceniță, este pomenită in Calendarul Ortodox pe 17 iulie. Ea se numără printre cei 14 Ajutători în caz de pericol, în panteonul sfinților creștini.

Protejează gravidele

E cunoscută drept apărătoarea gravidelor, a copiilor născuți și nenăscuți, dar și a pruncilor morți. E celebrată de toți creștinii. Catolici, anglicani, evanghelici, care o numesc Sfânta Margareta, cu toții o serbează pe 20 iulie.

Ortodocșii o numesc Sfânta Mare Muceniță Marina și o pomenesc pe 17 iulie. Oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi și digestive. Cine nu o respectă, se umple de bube și are pagube mari. Este recunoscută pentru binefacerile sale. Pentru că s-a sfârșit ca un adevărat martir, Marina a căpătat rang de muceniță. Încă din vremea Imperiului Bizantin, oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi, digestive.

Unde te poți ruga

La Mânastirea Hurezi, se află o părticică din moaștele sfinte, mai precis palma Muceniței Marina.

http://www.libertatea.ro/stiri/magazin/calendarul-ortodox-2016-duminica-este-pomenita-sfanta-marina-cea-care-apara-sufletele-copiilor-1542601

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021