UK Bookmakers

Unde se afla Chivotul Legii

Scris de Pavel Costel. Posted in Religie


Chivotul Legii, invoacat nu o data in Biblie, simbolizeaza prezenta lui Dumnezeu printre oamnei. EL reprezinta o lada ferecata din lemn de salcam, in care erau pastrate vasul de aur cu mana cereasca, sceptrul lui Aaron si tablele cu poruncile sfinte primite de prorocul Moise pe muntele Sinai.

Din Cartea Genezei (25; 10-22) aflam ca lungimea Ghivotului era de 1,22 metri, iar latimea si inaltimea lui erau de 76 centimetri. De asemenea, mai scrie ca era impodobit cu doi heruvimi inaripati lucrati din aur.

Din pustiul Sinaiului, Chivotul a fost dus de evrei pe pamantul fagaduintei. Gratie revelatiilor supranaturale pe care le primea de la el, poporul lui Israel nu a putut fi invins. Puterea Chivotului a secat raul iordan si a provocat molima care i-a lovit pe filistini. Regele David a pus Chivotul Legii in cortul in care, in fiecare zi, vorbea cu Dumnezeu. In anul 978 i.Hr., fiul si urmasul lui David, Solomon, a dus in mod solemn Chivotul in sanctuarul templului de la Ierusalim, templu ridicat de Solomon. Forma templului amintea forma Chivotului Legii si servea mai curand de sanctuar decat de loc de slujba pentru multimile de credinciosi. Lanturi de aur imprejmuiau relicva ce se pastra acolo, vase multe din aur sclipeau in semiintuneric.

Ultimele mentiuni despre Chivot dateaza din timpul domniei regelui Osia. Urmele lui se pierd dupa ce, in anul 587 i.Hr. regele babilonean Nabucodonosor a cotropit si a distrus Ierusalimul. Chivotul Legii nu este insa mentionat printre relicvele si comorile luate de Nabucodonosor din templul lui Solomon. Dupa aceea nu s-a mai stiut nimic despre soarta lui.

Exista insa o tara care crede cu sfintenie ca, de veacuri, ea este pastratoarea acestei relicve sfinte. Este vorba despre Etiopia.

Inceputul istoriei Etiopiei se pierde in negura timpurilor. Se stie insa ca vechea sa capitala, Akusm, fusese candva centrul unuia dintre cele mai puternice state ale lumii vechi.

Vechiul Aksuma este inconjurat de o multime de taine. Dupa cum se spune in popor, aceste locuri au fost daruite cu o misterioasa forta spirituala. Aici, in Aksum, se afla mormantul reginei din Saba. El este marcat de cateva placi de granit cu obeliscuri. Iar pe munte, intr-un loc care se vede de departe, este ingropat Menelik I, fiul reginei din Saba si al regelui Solomon. Locul cel mai sfant din Aksum este templul Mariei din Sion. Potrivit unor numeroase marturii, acesta este locul unde se pastreaza astazi Civotul Legii.

Biserica Mariei din Sion este cea mai timpurie zidire crestina din Africa. Ea a fost ridicata in anul 372 pe ruinele unor vechi temple pagane. Se spune ca biserica Maiei din Sion a fost construita de la bun inceput pentru pastratea Chivotului Legii.

Soarta Chivotului dupa aducerea lui in Aksum este destul de nebuloasa. Exista marturii ca el a ramas aici pana la inceputul anilor 1530, cand, din cauza pericolului inaintarii armatelor musulmane, a fost dus intr-un loc secret.

Dupa o suta de ani, cand inimpeiu s-a instalat pacea, Chivotul a fost adus inapoi la Aksum si pus in biserica refacuta de impataul Fasile. Acum, Chivotul se afla la loc sigur in tezaur, si nimeni, nici primi ierari ai biserici etiopene, nu este admis in Sfanta Sfintelor. Actualul patriarh etiopea afirma insa ca a vazut Chivotul cu ochii sai si ca el corespunde intocmai descrierii din Vechiul Testament.

Singurul initat inaceasta taina este pastorul relicvei – sihastrul Hebrelebanos Teklemariam. Acesta nu vorbeste niciodata cu persoane straine si nu acorda interviuri presei. Traditia cere ca pastorul sa nu-si paraseasca niciodat postul si sa nu iasa in afara templului pana la sfarsitul sileleor sale. Iar de Chivot se poate atinge intr-un singur caz: daca vine Judecata de Apoi.

http://zonamisterioasa.eu/unde-se-afla-chivotul-legii/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

+1 #2 nelu 02-08-2014 14:52
traditia incepe de acolo de unde dumnezeu a vorbit cu omul si ia spus ce sa faca
Citat
+6 #1 eu crestin 22-12-2013 10:49
Ce legatura are chivotul cu traditia ? ce legatura are DUMNEZEU cu traditia?
DUMNEZEU nu i traditie

Cititi biblia si ve ti intelege ca chivotul nu poate fii atins de oameni decat cu voia lui DUMNEZEU . Deci nu este nicaieri pentru ca nu putea sa l ia oricine ,iar ca traditia spune ca l pazeste nustiu care calugar astea s minciunile voastre
DUMNEZEU NU A PORUNCIT SA FIM CALUGARI, ORTODOCSI ,PENTICOSTALI ,BAPTISTI ,CATOLICI ETC.
DUMNEZEU nu este preot ,nici calugar .
DUMNEZEU ESTE : DRAGOSTE , PACE ,AJUTOR ,SINCERITATE ,CURATIRE , ADEVAR SMERENIE BUNATATE AMIN
Citat
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020