UK Bookmakers

Vaticanul nu aprobă spovedania prin iPhone

Scris de semneletimpului.ro. Posted in Religie


Vaticanul dezminte informația conform căreia spovedaniile s-ar putea realiza prin aplicația de pe telefoanele mobile.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului a susținut miercuri 9 februarie că tehnologia nu este un substitut al prezenței la spovedanie în fața preotului.

„Nu putem vorbi în niciun fel de spovedanie via iPhone. Aceasta nu poate fi înlocuită de nicio aplicație IT", a spus Federico Lombardi, confirmând că este nevoie de prezența fizică atât a confesorului cât și a penitentului.

La începutul săptămânii apărea în media știrea conform căreia mărturisirea păcatelor credincioșilor catolici se poate face printr-o aplicație iPhone, aprobată de Vatican. Agenția Reuters dădea știrea inițială sub titlul „Iartă-mă, iPhone, căci am păcătuit".

Creatorii aplicației au susținut de la bun început că aceasta a fost creată ca un ajutor pentru penitent, dar nu pentru înlocuirea prezenței penitentului la biserică. Practic aplicația conține o „examinare personală a conștiinței fiecărui utilizator", explică Little iApps, compania producătoare a aplicației. Compania justifică proiectul ca fiind un efect al gestului din luna ianuarie în care Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat rețelele online. Totuși pontiful roman a avertizat că acestea nu ar trebui să devină un înlocuitor al interacțiunii umane directe.

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Vaticanul-nu-aproba-spovedania-prin-iPhone-2587.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020