UK Bookmakers

Gabriel Zetea (PSD): ”Iohannis stabilește în ceasul al 12-lea un program de cumpărături pentru vârstnici, propus de PSD cu două luni în urmă”

Scris de PSD. Posted in Politica


Gafele președintelui Iohannis și ale Guvernului PNL nu au rămas nesancționate de către liderii Partidului Social-Democrat. Deși au rămas mai puțin de trei săptămâni până la ridicarea stării de urgență, Guvernul PNL, prin vocea ”comunicatorului unic”, Klaus Iohannis, anunță în Ordonanța militară 10 că schimbă programul de cumpărături pentru vârstnici.
Vreme de o lună de zile, persoanele peste 65 de ani au avut voie să părăsească domiciliul doar pentru cumpărături de strictă necesitate sau pentru a merge la medic, între orele 11.00 și 13.00, iar seara, de la 20.00 la 21.00, au avut voie să iasă din casă pentru a face mișcare. Luni, însă, reprezentanții PNL au fost convocați de urgență în ședință, la Palatul Cotroceni, unde s-a decis o nouă schimbare. Vârstnicii vor ieși din case, între orele 7.00 și 11.00 și între orele 19.00 și 22.00, solicitare cerută încă de la începutul stării de urgență de către reprezentanții PSD. După ce vârstnicii au fost umiliți timp de o lună, fiind lăsați să se înghesuie în soare și amendați când nu au reușit să se încadreze în cele două ore stabilite prin ordonanța de urgență, ”comunicatorul unic” recunoaște că măsurile propuse de către Partidul Social-Democrat au fost corecte.


”În Maramureș am stabilit, cu mai bine de o lună în urmă, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, un program special pentru persoanele peste 60 de ani. În hotârârea CJSU s-a hotărât ca, între orele 7.00 la 11.00, vârstnicii să fie serviți cu prioritate și să aibă acces la alimente când magazinele sunt dezinfectate, iar celelalte categorii sociale nu se înghesuie la cumpărături. Totodată, PSD a propus un al doilea interval pentru ca bătrânii să nu meargă toţi odată la cumpărături sau să poată face mişcare, pentru a nu le fi afectată sănătatea din cauza sedentarismului impus odată cu izolarea forţată. La numai câteva zile de la adoptarea acestei măsuri la nivelul județului Maramureș, ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat ordonanța militară care limita deplasarea vârstnicilor la intervalul orar 11.00 – 13.00, ceea ce s-a dovedit a fi o decizie total neinspirată. Apreciez fapul că Guvernul PNL înțelege că măsurile propuse de PSD sunt bune și, în ceasul al 12-lea, decide să le aplice, însă guvernanții nu se gândesc că populația nu stă toată ziua să urmărească, la televizor, modul în care cei din București schimbă deciziile ordonanțelor militare. Era foarte bine ca această decizie să fie luată de la început și să nu tot modifice din mers regulile de distanțare socială”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020