UK Bookmakers

Gabriel Zetea: ”PSD nu susține pensiile speciale și va vota orice proiect de abrogare a acestora”

Scris de PSD. Posted in Politica


Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest și președinte al PSD Maramureș a susținut o conferință de presă luni, 16 decembrie, la Palatul Parlamentului, după ședința Biroului Politic Permanent interimar, arătând că au fost luate câteva decizii importante, cea mai importantă fiind cea de abrogare a pensiilor speciale. La începutul întâlnirii cu presa a precizat că practica noului Birou Politic Interimar este ca, după fiecare ședință, câte un membru al Biroului să comunice presei hotărârile adoptate de conducerea colectivă a Partidul Social Democrat.
”În primul rând, în ceea ce privește pensiile speciale, -pentru că este un subiect pe care românii îl tot discută în ultima perioadă și o rezolvare favorabilă nu a fost luată de nimeni-, PSD dorește să spună foarte clar că social-democrații nu susțin pensiile speciale și vor vota proiectul oricărui partid politic care dorește abrogarea acestora. Vom demonstra acest lucru prin vot, pentru că am înțeles că tocmai în această săptămână vor fi, în cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, discuții pentru anumite propuneri legislative ale unor partide, iar PSD va vota pentru. Sunt în discuțiile și pensiile militare, pensiile de serviciu care nu vor fi afectate. Însă dacă aceste propuneri nu vor fi rezolvate potrivit dorinței românilor, Partidul Social-Democrat are propriul proiect pentru supraimpozitarea tuturor pensiilor speciale din România”, a precizat Gabriel Zetea, membru al Biroului Interimar de Conducere al PSD.


În ceea ce privește asumarea răspunderii Guvernului pe legile justiției sau pe Ordonanța 51, teme care vor fi dezbătute tot în această săptămână, PSD a pregătit deja sesizări de neconstituționalitate către Curtea Constituțională. ”Pe legile justiției avem deja un referendum validat de cetățenii României, care s-au exprimat foarte clar că nu își doresc modificări ale legilor justiției prin ordonanțe de urgență. Sunt convins că, după ce vom sesiza Curtea Constituțională, va fi oprită această practică neconstituțională și sfidătoare a Guvernului la adresa Parlamentului. Oricum, modificările pe care Guvernul și le dorește sunt deja în procedură parlamentară avansată de aprobare, iar documentele Partidului Social Democrat s-au depus deja la Curtea Constituțională. Precizăm faptul că PSD nu va face o opoziție așa cum au făcut PNL și USR în ultimii ani, adică nu vom hărțui Guvernul doar de dragul de a avea scandal politic în România, nu vom depune moțiuni de cenzură doar să ne aflăm în treabă, însă cu siguranță vom face o opoziție constructivă. Iar dacă vor fi lucruri neconstituționale pe care le vom constata, vom acționa”, a subliniat vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea, lider al PSD Maramureș.
În mesajul său, reprezentantul Biroului de Conducere interimar a menționat că PSD va depune o moțiune de cenzură doar dacă Guvernul își va asuma răspunderea pe modificarea legii electorale actuale sau pe Legea Bugetului de Stat, care este cea mai importantă lege din România și se va substitui, astfel, Parlamentului. În ceea ce privește organizarea internă, PSD a decis organizarea unui congres extraordinar la finalul lunii februarie 2020, un congres suplu, cu 1.500 de delegați, fiind deja aprobată norma de delegare pentru fiecare județ. Congresul va fi organizat în București, la Palatul Parlamentului și se dorește ca Partidul Social-Democrat să transmită un mesaj de reformare din interior, să transmită mesajele pe care românii vor să le audă, a arătat Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020