Gabriel Zetea: ”PSD susține principiul eliminării cumulului de pensie și salariu în sistemul bugetar”

Scris de PSD. Posted in Politica


Conducerea colectivă interimară a PSD s-a reunit în București luni, 9 decembrie 2019, de la ora 10.00, la sediul din Kiseleff, într-o ședință la care au fost discutate mai multe subiecte: organizarea Congresului din 29 februarie 2020, alegerile din filiale, strategia partidului în raport cu Guvernul Orban, dar și strategia partidului privind pensiile speciale. La întâlnire a participat și președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest și membru al Biroului Interimar al PSD.
”Am participat, azi, la ședința Biroului Permanent Interimar al PSD și mă bucură faptul că am reușit să luăm câteva decizii curajoase și de mult timp așteptate de români. Astfel, PSD va susține impozitarea progresivă a tuturor pensiilor speciale din România. Dacă pensiile mici nu vor fi afectate în niciun fel, în schimb pensiile de zeci de mii de lei vor scădea la un nivel suportabil pentru buget și se va realiza, astfel, o rearanjare echitabilă a tuturor pensiilor din sistemul public. Legea este deja în Parlament și a trecut de votul din Senat, iar decizia PSD este de a susține, fara echivoc, această lege și în Camera Deputaților. Guvernul PNL propune doar eliminarea unor pensii speciale, însă cu excepții, ceea ce este demagogie pură. PSD propune clar și asumat impozitarea TUTUROR pensiilor speciale!”, a subliniat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.


Liderul județean al Partidului Social Democrat Maramureș arată că PSD susține principiul eliminării cumulului de pensie și salariu în sistemul bugetar. ”Există, e adevarat, decizii ale Curții Constituționale în acest sens și se va analiza în Parlament o variantă optimă, dar susținem clar acest principiu! PSD susține ordinea constituțională și face un apel către Guvernul PNL să faca același lucru. Dacă vom identifica derapaje constitutionale și asumări a răspunderii Guvernului PNL pe legi care sunt deja în Parlament, în dezbatere, vom sesiza Curtea Constituțională. Nu în ultimul rând, PSD va ataca la Curtea Constituțională orice modificare a legislației electorale care încalcă recomandările Comisiei de la Veneția sau a Curții Constituționale din România. Prima recomandă menținerea legislației electorale cu un an înainte de scrutin, iar a doua cu șase luni, iar ambele termene sunt depășite!”, susține vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024