UK Bookmakers

Gabriel Zetea (PSD): ”Ipocrizia PNL dusă la extrem: campanie electorală pe bani publici”

Scris de PSD. Posted in Politica


Într-o postare publică, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest se declară extrem de revoltat de ipocrizia unui consilier județean PNL care, aflat într-o delegație oficială în Milano, ca reprezentant al Consiliului Județean Maramureș, a început să facă campanie electorală, uitând că, atunci când faci administrație, trebuie să dezbraci haina politică.
Reamintim faptul că, în intervalul 16 și 17 noiembrie 2019, Maramureșul a fost mai aproape de românii din Italia, prin manifestările culturale ”Dor de România – Maramureșul și Diaspora”, care au avut loc în Milano. Prin acest proiect, Consiliul Județean a dorit să aducă mai aproape de românii care trăiesc în Milano, Maramureșul cu tradiţiile, folclorul şi bucătăria specific românească. În cele două zile, comunitatea românească din Milano, precum și localnici și turiști străini s-au bucurat de spectacole folclorice de muzică și dans oferite de artiști maramureșeni, au admirat produse ale meșterilor populari din județ și au degustat bucate tradiționale în cadrul Târgului ”Bun de Maramureș”.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, beneficiind de o finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în valoare de 72.312 lei și o cofinanțare de 55.600 lei din partea Consiliului Județean.
Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a fost foarte ferm în declarații, afirmând că, dacă vreun consilier județean PSD va face vreodată campanie electorală pe bani publici, îl va exclude din partid, lucru pe care nu se așteaptă însă să îl facă și cei din PNL Maramureș. Totodată, vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest se declară dezamăgit de faptul că, tocmai cei care critică pe toate canalele media politizarea administrației, fără a da exemple concrete, recurg la asemenea măsuri care nu le fac cinste. PSD Maramureș se declară împotriva unor astfel de practici care nu fac cinste niciunui reprezentant al administrației publice și cu atât mai puțin unui politician.

Ipocrizia și minciuna sunt caracteristice conducerii PNL Maramureș

„Ipocrizia de care dă dovadă PNL Maramureș îmi lasă un gust amar. Partidul Național Liberal își asumă la nivel național un discurs critic la adresa politizării administrației, în timp ce în Maramureș abuzează de funcțiile de demnitate publică și, mai ales, de banii publici, pentru a face campanie electorală. Un consilier județean PNL s-a folosit de oportunitatea de a se afla în Milano prin proiectul „Dor de România – Maramureșul și Diaspora”, pentru a împărți pliante electorale. Evenimentul „Dor de România - Maramureșul și Diaspora” a beneficiat de o finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, minister care nu se mai regăsește pe lista guvernului Orban, în valoare de 72.312 lei și o cofinanțare de 55.600 lei din partea Consiliului Județean Maramureș, toate acestea pentru a prezenta, Diasporei, oportunitățile în vederea reîntoarcerii în România. Vorbim despre un proiect generos și oportun, pentru care ar trebui să primească laude adminstrația județeană, nu să fie folosit în scopuri eminamente politice. Și mă întreb, cu stupoare, ce fac consilierii PNL prezenți în Milano: campanie electorală pe bani publici? Am convingerea că, dacă un astfel de demers ar fi fost pus în scenă de către un membru PSD, acesta ar fi fost sancționat imediat prin excluderea din partid. Însă ipocrizia și minciuna sunt caracteristici ale conducerii PNL Maramureș, deci nu mă aștept ca cineva să ia măsuri în tabăra liberală. Dacă PNL nu o va face, sper însă ca electoratul să sancționeze, la vot, astfel de abateri grave de la normele de conduită care ar trebui să însoțească funcțiile de demnitate publică și să înțeleagă cât de grav pot acestea dăuna intereselor județului”, a subliniat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest și președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020