Liviu Marian Pop (PSD): ”Premierul Viorica Dăncilă a declarat război criminalității!”

Scris de PSD. Posted in Politica


    Guvernul PSD -ALDE este singura instituție care a luat măsuri concrete și a propus soluții după tragedia de la Caracal, a declarat senatorul PSD Maramureș, Liviu Marian Pop. Parlamentarul subliniază faptul că premierul Viorica Dăncilă a ales să rezolve problemele sistemului, să sancționeze vinovații și să nu folosească tragedia de la Caracal în interes politic personal.
    ”Premierul a fost singurul om politic care s-a comportat normal și a luat măsuri în tragedia de la Caracal. A făcut tot ceea ce era necesar, a luat măsuri concrete, nu a exprimat doar solicitări, cum a făcut președintele Klaus Iohannis și toate celelalte instituții trebuie să procedeze la fel, deoarece responsabilităţile privind funcţionarea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă nu aparţin doar Guvernului.

Din nefericire, Parchetul și STS nu au întreprins nimic pentru a soluționa neregulile constatate de o țară întreagă, iar președintele Iohannis nu a luat măsuri la nivelul STS, deși este președintele CSAT care coordonează activitatea acestei instituții”, a conchis senatorul PSD Maramureș.
    La o săptămână după producerea tragediei, Iohannis a apărut ca o Cometă cu două intervenții publice, a înjurat PSD, a cerut acțiuni pe care Guvernul deja le începuse şi a dispărut în spatele cortinei fără să ia nicio măsură, fără să înfiinţeze un grup de lucru care să analizeze acţiunile instituţiilor aflate în coordonarea administraţiei prezidenţiale și fără să se implice în reformarea STS.     Atât președintele României, cât și parlamentarii USR, au încercat în mod manipulator să lege modificarea legilor justiției și Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție cu tragedia de la Caracal, cerând obsesiv desființarea secției și revenirea la forma anterioară a legilor justiției. Judecătorii din CSM au arătat că este o „mistificare” publică: „Secţia pentru judecători dezaprobă mistificarea prin inducerea, în mod repetat, în discursul politic, a temei „modificării legilor justiţiei” în lanţul cauzal al efectelor tragicului eveniment”.
    Primul-ministru Viorica Dăncilă și reprezentanții PSD sunt singurii care își doresc cu adevărat să rezolve problemele sistemului și să lupte cu criminalitatea, a conchis parlamentarul PSD, Liviu Marian Pop.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021