UK Bookmakers

Festivalul Folcloric ”Szejke”, Odorheiul Secuiesc

Scris de prof. Bernicki Maria. Posted in Politica


În 23 iunie 2019 am participat, cu un număr de 16 copii de la Școala Gimnazială ”Mircea Vulcănescu”, Bârsana, la a 53-a ediție a Festivalului Interetnic de dans popular SZEJKE, Odorheiu Secuiesc. Am participat pentru a doua oară la acest festival sub sloganul:  ”Susținem interculturalitatea!” Ansamblul nostru a prezentat un dans al rutenilor din zona Maramureșului, sub atenta îndrumare a domnului profesor Bocicorec Ioan și a doamnei profesoare Giurgi Maria. Ne-am bucurat cu toții că am fost invitați și în acest an, acest eveniment fiind pentru noi o adevărată încântare.
Festivalul a debutat cu parada costumelor populare, punând în valoare frumusețea și autenticitatea portului popular aparținând diferitelor minorități naționale.

Spectacolul de gală ne-a oferit momente speciale, fiecare ansamblu prezentând câte un dans tradițional. Am remarcat, în mod special, mândria de a aparține unei anumite etnii și modalitățile de valorificare a elementelor autentice atât de valoroase în păstrarea tradițiilor. Acest festival este prilej de îmbogățire sufletească a celor care cred că ”unitatea în diversitate” e ceea ce ne oferă idealuri de  pace și solidaritate.
Adresăm calde mulțumiri atât organizatorilor, cât și Uniunii Culturale a Rutenilor din România, filiala Maramureș!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020