Ioan Radu Coman : ”PSD susține și apăra veniturile românilor”

Scris de PSD. Posted in Politica


Începând cu luna mai 2019, dobânzile calculate la împrumuturile bancare scad considerabil, urmare a înlocuirii ROBOR cu un nou indicator de referință care este mai mic cu 30%, respectiv 2,39% față de 3,37%, cât era ROBOR la trei luni. Practic, orice nou împrumut va fi mai ieftin, cu până la 18%, iar românii cu credite vechi pot cere refinanțare. În acest fel, PSD face încă odată dovada că, prin OUG 114 a reușit să apere interesele românilor; a limitat profiturile bancare făcute pe seama creșterilor de salarii și pensii, a redus dobânzile bancare, a plafonat prețurilor la gaze naturale și la energia electrică. În același timp, președintele Klaus Iohannis și Opoziția cereau vehement abrogarea OUG 114. Este evident, astfel, pe cine reprezintă fiecare. PSD este alături de cetățeni, Iohannis și PNL sunt alături de marile corporații, este de părere consilierul județean PSD, Ioan Radu Coman.    Scurt remember a unor măsuri definitorii ale guvernării PSD

    Sub guvernarea PSD s-a reușit reducerea TVA la 19%, de la 24%, eliminarea a 102 taxe, extinderea cotei de 1% impozit pe venit la peste 90% din firmele din România, creșterea salariului net cu peste 50%, din 2016 până în prezent, creșterea pensiei medii cu 28%. Tot în guvernarea PSD a avut loc și creșterea veniturilor tuturor salariaților, atât bugetari, cât și din privat, cu 26,3 miliarde euro (+52%), în ultimii 2 ani, potrivit Eurostat, dar și creșterea puterii de cumpărare, cu mult peste rata inflației. În medie, pensionarii pot cumpăra cu 18% produse mai mult ca în anul 2016, iar salariații cu 26%.
    ”În ultimii doi ani am reușit aducerea României pe primul loc în Uniunea Europeană la productivitatea raportată la nivelul salariilor, potrivit Eurostat. Pentru fiecare euro plătit de angajator pentru salarii, un român produce 2,17 euro, față de media europeană de doar 1,62 euro. Tot în acest interval s-a redus datoria guvernamentală de la 37,3% din PIB, la doar 35%, iar în prezent România este a patra țară din UE cu cea mai mică datorie. Programul de guvernare al PSD a pus economia în mișcare și a adus mai mulți bani în buzunarele românilor”, a precizat Ioan Radu Coman, consilier județean PSD.
    
    PNL vrea să scadă salariile și să reducă locurile de muncă de la stat

    PNL vrea să abroge Legea Salarizării Unitare, să scadă salariile bugetarilor și să reducă semnificativ numărul de locuri de muncă de la stat. Ani la rând, salariile la stat au fost mici, iar cele din privat la fel de mici. România era căutată pentru forţa de muncă ieftină. Aşa am rămas fără patru milioane de cetăţeni care au plecat acolo unde munca se plăteşte la adevărata valoare. Odată cu Legea Salarizării Unitare, guvernarea PSD a forțat mediul privat să crească salariile. În același timp, s-a majorat salariul minim de la 1250 lei la 2080 lei pentru cei fără studii superioare, la 2350 lei pentru cei cu studii superioare, la 3000 lei pentru cei care lucrează în construcții. Toate aceste măsuri au fost luate pentru a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor, pentru a-i determina să rămână să muncească în România, iar pe cei plecați să se întoarcă acasă, reducând astfel deficitul de forță de muncă. Spre deosebire de data trecută când au tăiat brutal 25% din salarii, au impozitat pensiile, au scăzut ajutoarele persoanelor cu dizabilități și au dat afară sute de mii de bugetari, acum măcar PNL avertizează populația, pentru a ști la ce să se aștepte românii.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020