Spectacolul “Românii și Rutenii la Marea Unire”

Scris de Svetlana Mureșan. Posted in Politica


Anul centenarului a debutat cu un eveniment extraordinar organizat de Uniunea Culturală a Rutenilor din România. Sâmbătă, 27 ianuarie, la Teatrul de Artă din Deva, sute de persoane din filialele uniunii din Dărmănești, Bistra, Peregu Mare, Pojoga, Deva, Alba Iulia, au asistat la spectacolul extraordinar „Românii și Rutenii la Marea Unire”. Români și ruteni de pretutindeni, membrii sau simpatizanți ai uniunii noastre, iubitori ai cântecului popular, au participat la acest eveniment aflat pe agenda manifestărilor prilejuite de Anul Centenarului. În spectacol s-au împletit cântecul autentic rutean cu folclorul românesc.

Artiști precum Anuța Iuga și Lucian Madiar, Bianca Iacoboni și Andrada Cerna împreună cu Ansamblul „Bujorul Roșu” din Bistra, Maramureș, Felicia Mascaliuc, precum și interpretul Ovidiu Olari, acompaniați de Orchestra „Lăutarii din Ardeal”, condusă de dirijorul Lucian Madiar, au adus frumusețea cântecelor populare rutene și românești în sufletele participanților la acest deosebit eveniment. Pe un ecran imens, în sală au fost proiectate videoclipuri realizate anul trecut, de grupul folcloric „Bujorul Roșu”, foarte apreciate pe paginile de socializare.
Domnul Iulius Firczak, președintele și deputatul Uniunii Culturale a Rutenilor din România, a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți pentru că au răspuns, în număr atât de mare, invitației. El a precizat că, spectacolul „Românii și rutenii la Marea Unire” va fi unul itinerant, acesta urmând să fie organizat, în perioada următoare, și în alte localități din țară, astfel încât să poată lua parte la acest eveniment deosebit cât mai mulți ruteni.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024