UK Bookmakers

PNL se opune ferm tuturor măsurilor care afectează mediul de afaceri

Scris de PNL. Posted in Politica


PNL susține dezvoltarea unui parteneriat onest, principial cu oamenii de afaceri și se opune ferm tuturor măsurilor care ar putea afecta mediul de business din România. Acesta a fost mesajul transmis de conducerea PNL Maramureș la întâlnirea cu oameni de afaceri din județ, care activează în domenii din cele mai variate: energie, turism, agricultură, servicii, consultanță, construcții.
În cadrul întâlnirii, am discutat despre impactul măsurilor guvernamentale, despre mediul de afaceri din Maramureș și despre soluțiile necesare pentru crearea unui mediu competitiv și atractiv pentru business.


Principalele probleme ridicate de oamenii de afaceri din Maramureș vizează  lipsa forței  de  muncă bine calificate, majorarea artificială a salariului minim, fără o bază economică, lipsa investițiilor în infrastructură, precum și  migrarea forței de muncă spre zone unde se fac investiții. De asemenea, și oamenii de afaceri din Maramureș, la fel ca și ceilalți din țară, se confruntă cu birocrația din zona implementării proiectelor europene, cu lipsa de predictibilitate fiscală,  dar și cu controalele excesive din partea instituțiilor statului, care ajung să blocheze adesea activitatea agenților economici.
Actuala coaliție de guvernare nu oferă nicio soluție la problemele reale ale mediului de afaceri și nu are niciostrategie coerentă la nivel economic și bugetar-fiscal. Majorarea heirupistă a salariilor în zona bugetarădestabilizează bugetul, iar acum asistăm la o goanăpropriu-zisă pentru a asigura banii necesari majorărilorpromise  în campania electorală.
Pentru a acoperi găurile bugetare, executivul are învedere măsuri care reprezintă un atac direct la adresamediului afaceri, iar PNL va face tot ceea ce este înputerea sa pentru a bloca adoptarea acestor măsuri.
 
Dezvoltarea Maramureșului este strâns legată de competititvitatea companiilor care activează în județul nostru și trebuie să găsim soluții pentru a face din această zonă una actractivă pentru business.
Oamenii politici trebuie să stea mai des la masa cu oamenii de afaceri, să-I asculte și împreună să găsimcele mai bune măsuri și cele mai bune proiecte de dezvoltare. Soluțiile nu  sunt doar în birourilepoliticienilor și,  prin dialog, le putem găsi pe cele maibune.  
 
PNL va avea periodic consultări cu mediul de afaceri, deoarece vrem să lucrăm împreună cu oamenii de afaceri , să găsim cele mai bune soluții de dezvoltareeconomică și să găsim pârghii pentru a le implementala nivel legislativ și executiv.
Ionel Bogdan
Președinte PNL Maramureș

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018