UK Bookmakers

Organizarea alegerilor locale parțiale în peste 40 de localități, aprobată de Executiv

Scris de Valentina Postelnicu. Posted in Politica


Românii, chemati din nou la vot. Pe 11 iunie, în peste 40 de localități din țară, din care cinci municipii, se organizează alegeri parțiale, în urma vacantării posturilor de primari, din diferite motive, inclusiv câștigarea mandatelor de parlamentar. Marile bătălii se vor da în marile orașe municipii de județ Craiova, Târgu Jiu, Roman, între candidații PSD și PNL. Guvernul a decis, joi, în ședință, data scrutinului și calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale.

Guvernul a decis organizarea în 11 iunie a scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

Alegerile parţiale vor fi organizate în cinci municipii – Moineşti, judeţul Bacău, Craiova, judeţul Dolj, Târgu-Jiu, judeţul Gorj, Lupeni, judeţul Hunedoara, Roman, judeţul Neamţ, în nouă oraşe – Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia-Sprie, Buşteni, Băicoi şi în 35 de comune.

Guvernul precizează că, în cazul unor alegeri locale parţiale, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 35 de zile înaintea votării, potrivit reglementărilor legale. De asemenea, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale, se mai arată în comunicat.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, recent, la Craiova, că Guvernul va emite o hotărâre prin care data alegerilor parţiale să fie 11 iunie, astfel încât şi perioada de campanie electroală şi toate termenele prevăzute de lege să fie respectate.

În prezent, sunt peste 44 de localități urnde Guvernul urmează să organizeze în iunie alegeri parțiale, în urma demisiei primarilor care au devenit parlamentari sau au pierdut mandatul din cauze penale sau incompatibilități. Mandatele s-au mai vacantat în urma decesului sau a demisiei unor aleși locali.

Cele mai mari bătălii vor fi date în municipiile reședință de județ. Este vorba despre municipiul Craiova (Dolj), Târgu Jiu (Gorj), Roman (Neamț), Moinești (Bacău) și Lupeni (Hunedoara).

Vor mai ieși la vot locuitorii din orașele Amara, Țăndărei, Jilava, din Ilfov, Râșnov, Oraș Lehliu Gară, Ulmeni (Maramureș), Baia Sprie, Băicoi (Prahova), Bușteni (Prahova).

Se vor organiza alegeri parțiale în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș Severin, Brașov, Călărași, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vrancea, Sibiu, Sălaj, Vâlcea și Vaslui.
Raluca Turcan: În mod intenționat au fixat această dată, cu doar câteva zile înainte de congresul PNL

”Data de 11 iunie a fost aleasă în mod unilateral de către actualul Guvern, încă o dovadă a lipsei de respect față de partidele politice din Opoziție. În mod normal ar fi fost de bun simț să fi fost consultați. Pare că în mod intenționat au fixat această dată, cu doar câteva zile înainte de congresul PNL care fusese deja anunțat pentru 17 iunie”, a declarat Raluca Turcan, pentru Libertatea.

Liderul interimar al PNL afirmă că partidul se va mobiliza să obțină cel mai bun rezultat posibil, în special în municipiile și orașele mari pentru care vor fi organizate alegeri.

”Va fi și un foarte bun test pentru forțele de dreapta de a arăta dacă și-au învățat sau nu lecția de la parlamentare, și de a face front comun împotriva PSD. Iar acest lucru nu de dragul opoziției la PSD, ci pentru că este un partid cu o mentalitate de guvernare locală falimentară dovedită. Îmi doresc ca foarte mulți lideri naționali ai PNL și primari de succes să se implice în campania pentru aceste alegeri locale parțiale, să avem o prezență consistentă în aceste localități pentru a arăta forța politică a PNL și capacitatea de a aduce bunăstare respectivelor comunităților locale”, mai spune Raluca Turcan.

Alegeri parțiale în Craiova, după ce Lia Olguța Vasilescu a ajuns parlamentar și ministru în Cabinetul Grindeanu

La Craiova, Lia Olguța Vasilescu a părăsit fotoliul de primar pentru funcția de deputat și apoi cea de ministru al Muncii în Cabinetul Grindeanu. Ea a fost înlocuită de Mihail Genoiu, viceprimar al Craiovei din anul 2013. PSD încă nu a anunțat cu cine va intra în cursa electorală, dar liberalii din filiala județeană au votat, deja, propunerea ca parlamentarul Mario Oprea să reprezinte partidul la alegerile parțiale. Decizia finală urmează să fie luată în ședința conducerii centrale a PNL.

”Așteptam această decizie Guvernului, suntem pregătiți, pentru că echipa este deja formată și este suficient de puternică și determinată pentru această competiție. Până în 11 iunie  vom  lua Craiova la pas, să răspundem solicitărilor tuturor craiovenilor. În ultimele rânduri de alegeri, majoritatea craiovenilor nu a votat. Este orașul cu cel mai mare bazin de nehotărâți din România, și mesajul meu va merge către aceștia”, a declarat pentru Libertatea parlamentarul PNL Mario Oprea.

Marcel Romanescu și Aurel Popescu se luptă pentru primăria Târgu Jiu

La Târgu Jiu, fostul primar Florin Cârciumaru a ales mandatul de senator. Locul acestuia este ocupat  în prezent de viceprimarul Aurel Popescu, care a fost anunţat deja candidat al PSD pentru alegerile parţiale. Şi PNL Gorj l-a desemnat pe Marcel Romanescu drept candidat al partidului pentru funcţia de primar. Marcel Romanescu este consilier local liberal în Consiliul Local Târgu Jiu.

Și în județul Hunedoara, alegeri parțiale vor avea loc în municipiul Lupeni, unde primarul Cristian Resmeriță a fost ales senator și în comuna Sălașu de Sus, unde primarul Sorin Marica a fost ales deputat.

La Roman, în județul Neamț, și-au anunțat deja intenția de a candida în vară Lucian Micu, din partea PNL, Marius Neculai, din partea PSD și Radu Samson, din partea USR, potrivit informațiilor din presa locală.

http://www.libertatea.ro/stiri/exclusiv-romanii-chemati-din-nou-la-vot-pe-11-iunie-peste-40-de-localitati-se-organizeaza-alegeri-partiale-unde-se-dau-marile-batalii-1800071

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018