Guvernul decide cine trăiește sau nu

Scris de Ioan Romeo Roșiianu. Posted in Opinii


C-o naturalețe absolute dezarmantă, premierul acesta pervers și lipsit de scrupule a făcut – într-o singură zi! – două boroboațe cât casa.
Prima a fost atacarea la Curtea Constituțională a României a legilor date de Parlamentul României, legi care statuau normele după care băncile trebuie să-I păsuiască pe români până la sfârșitul anului, dar și suspendarea plății pentru utilități pe aceeași perioadă, ceea c ear fi însemnat cu adevărat o mână de ajutor dată cetățenilor.
Când colo, niște legi adoptate de absolute toate formațiunile politice dar nu și de PNL au fost atacate la CCR.
De ce?
Răspunsul este simplu, Orban și Johannis nu vor să facă ce li se spune, se cred de-asupra lumii, numai ce fac și cum decid ei este bine.
Așa s-a ajuns ca Johannis să anunțe de acum două săptămâni suspendarea ratelor la bănci și să nu fie nimic până acum.


Așa s-a ajuns ca Ordonanțe de urgență să fie publicate abia după câteva zile în Monitorul Oficial.
Așa s-a ajuns ca STATUL condus actualmente de aceștia să achiziționeze măști cu 36 de lei bucata de la firmele „adecvate”, în timp ce pe piața neagră le poți achiziționa și la 6 lei actualmente.
Așa s-a ajuns ca ministrului Câțu să îi pese mai mult de banii băncilor decât de buzunarele din ce în ce mai goale ale românilor.
Așa s-a ajuns ca produsele făcute-n regim de urgență de firmele românești sunt verificate, revificate și răsverificate, în timp ce ei cumpără la prețuri absolute astronomice produse de și mai proastă calitate.
Așa s-a ajuns ca Banca Națională să nu coboare spre minim dobânzile practicate, poveste din care tot băncile au de câștigat.
Of, Doamne!
Și de parcă n-ar fi fost de ajuns jaful făcut de aceștia și incompetența arătată, am aflat de la premierul Orban că nu toată lumea va fi testată, deci nu toată lumea are dreptul la viață într-o țară în care absolute toată lumea este obligată să cotizeze.
Premierul Ludovic Orban a anunţat că nu toată lumea va fi testată pentru COVID-19, ci doar cele care prezintă suspiciuni (contacte, care au călătorit sau care prezintă simptome). Acesta este de părere că „testele rapide nu sunt o soluţie. Nu au precizie 100%”.
„Testăm atât cât este necesar. Astăzi sunt acreditate 37 de centre unde se face testarea. Noi avem o metodologie şi o respectăm. Continuăm acest efort, astfel încât capacitatea de testare să fie cât mai aproape de nevoile reale. Acum nu poate nici să se testeze oricine. În general se testează persoane de contact ale unor persoane care au fost diagnosticat pozitiv, persoane care au istoric de călătorie internaţională, care vin din ţări unde e răspândit virusul, se testează persoane care au simptome, se testează cu prioritate persoane instituţionalizate care prezintă simptome. Există un set de priorităţi pe care noi le respectăm”, a spus Ludovic Orban într-o emisiune Tv.
„Dintr-o sută de oameni care sunt testaţi rapid, e posibil ca minim 20 să fie pozitivi şi să fie diagnosticaţi, de fapt, negativ”, a adăugat Orban.
În felul acesta, deși în Constituție ni se garantează dreptul la viață, acces la sănătate, etc... Orban ne interzice asta.
Prin Ordonanță de Urgență au aruncat în stradă bolnavii cronici.
Au cheltuit sume exorbitante pe dotarea cu camere de luat vederi a spațiilor în care sunt cazați cei veniți din străinătate, poate tocmai că vreun anume membru liberal avea pe stoc astfel de componente.
N-au avut bani pentru echipamentele medicale nici măcar pentru medici, darmite pentru largul populației.
Au un sac fără fund la dispoziție și tot nu le ajunge!
În toate țările afectate de Coronavirus s-au luat măsuri directe de sprijinire a populației și de ajutorare a micilor firme.
Toată lumea a dat bani oamenilor nevoiași pentru ca să reziste acestor vremuri.
Numai în România nu se asigură minimul necesar pentru contribuabilii care-au aflat acum că unii sunt mai imporanți decât alții, că marea majoritate nu mai conteazaă în vremuri în care actualii guvernanți sunt mai interesați de cifrele contabile decât de soarta efectivă a țării.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024