Circul de la Catedrala

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Opinii

Timp de 10 zile, Baia Mare a fost gazda spectacolelor de circ prezentate de Safari Circus, “Grande reptile show”, cu numere de crocodili, serpi, anaconda, pitoni albinosi, iguana, paianjeni, tarantule, camile, bizoni americani si bivoli.
Pe artisti si clovni nu-i mai punem la socoteala.
Mizeria pe care o fac acestia reprezinta o cantitate neglijabila, pe langa imensitatea excrementelor de care au parte baimarenii, dupa incetarea “desantului”, provocat cu complicitatea aceluiasi (o)primas, care-si trece numele in fruntea tuturor manifestarilor megalomanice, inchipuite de Kake.
Ce frapeaza de aceasta data, este si implicarea clerului Catedralei Sfanta Treime din Baia Mare, care dupa au “acceptat” tacit, cu ocazia sfintelor sarbatori a Invierii Domnului, ca sangele lui Hristos este alb, dupa culoarea vinului “oferit” cu generozitate baimarenilor, de intaiul slujbaj al urbei, de aceasta data au pus la bataie terenul al carui proprietar este Episcopia Ortodoxa a Maramuresului.

Daca deputatul Calin Matei s-a saturat de mirosul si mizeria lasata in urma lor,  de alte asemenea evenimente, desfasurate in apropierea Restaurantului Rustic, de aceasta data,  Cel mai tare “gospodar” pe care l-a dat Maramuresul, a gasit intelegerea cuvenita, chiar la cei care propovaduiesc taina sfanta a postului, si accepta cu umilinta si tacere petreceri grandioase si zgomotoase, chiar in Postul Adormirii Maicii Domnului, incheiate tarziu in noapte cand unii cetateni isi doreau cu ardoare sa se odihneasca!
E bine ca s-a “inventat” primavara, vara, toamna si…iarna baimareana, adica nemasurate posibilitati de scurgere a banului public, si nu numai, dar si de sponsorizare a manifestarilor gandite de, mintea lucida si bruneta a primarului nostru,  adica exact de firmele “partenere” ale Primariei Baia Mare, conduse cu pricepere si mandrie civica de acelasi Catalin Chereches!
Pana la urma Safari Circus isi ia talpasita si pleaca pe alte taramuri, noi baimarenii,  ramanem cu…Circul de la Catedrala!
A! Si sa nu uit…
Cu mirosurile si excremetele animalelor imblanzite de clovni sau circari!
Ca si cum noi nu am avea excrementele noastre revarsate cu darnicie de Vital, ca si cum, noi nu am avea clovnii si circarii nostri!
Mai grav e ca ei ne conduc!
Ramane de vazut pana cand!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020