Alte vitejii ale Gaborului Vona

Scris de Ion Coja. Posted in Opinii

Vona Gabor: Dacă apărarea drepturilor maghiarilor înseamnă război cu România, Jobbik îşi asumă asta. Nu vom renunța la ideea anularii Trianonului
Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui război cu România.

Preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria – Jobbik, Vona Gabor, a declarat jurnaliştilor prezenţi la Tabăra EMI că Ungaria are obligaţia de a susţine în faţa Uniunii Europene şi de a sprijini obţinerea autonomiei, revendicată de maghiarii din Transilvania, apreciind că disputele pe această temă trebuie soluţionate cât mai curând, transmite corepondentul MEDIAFAX.

“Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede”, a susţinut Vona Gabor.

Întrebat dacă va susţine cauza autonomiei Secuimii cu riscul de a deteriora relaţiile dintre România şi Ungaria, preşedintele Jobbik a spus că partidul său îşi va asuma acest risc, pe care ar trebuie să şi-l asume, în opinia sa, întreaga Ungarie.

“Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnă război cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumată de întreaga Ungarie”, a declarat Vona Gabor.

Întrebat cum comentează solicitarea adresată de europarlamentarul Tokes Laszlo premierului ungar Orban Viktor ca Ungaria să asigure protectorat pentru Transilvania, Vona Gabor a afirmat că Jobbik a avut câteva initiative în acest sens şi că “nu poate decât să fie de acord cu fiecare pas care lărgeşte şi întăreşte drepturile minorităţii maghiare din România”.

“Dacă spunem ceva, acţionăm în spiritul celor spuse de noi. Noi nu vorbim în vânt, eu, personal, am auzit astăzi despre solicitarea lui Tokes Laszlo şi de acum înainte trebuie să ne gândim, să analizăm şi ar fi bine să discutăm şi cu el, să vedem oare la ce şi cum s-au gândit când au solicitat protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei ? Acţiune individuală pe această temă nu dorim să facem în niciun fel, dar vom dezbate acest subiect şi vom încerca să găsim soluţii care ne conduc înainte, şi nu înapoi”, a spus Vona Gabor.

El a cerut, totodată, presei româneşti să relateze “un lucru despre care s-a mai vorbit de câteva ori, dar niciodată nu a apărut’, şi anume că, după părerea lui, “problema minorităţilor, pe care ungurii o numesc problema Trianonului” este “o tragedie a regiunii”, impusă de Europa Occidentală, “care nu are niciun alt scop, în prezent, decât să facă imposibilă acţiunea comună a naţiunilor care trăiesc în această regiune”.

Potrivit acestuia, naţiunile care trăiesc în Europa Centrală se confruntă cu aceleaşi probleme, fiind “exploatate” de capitalul international, împotriva căruia trebuie să acţioneze solidar. În acest context, Vona Gabor a vorbit şi despre posibilitatea unei reconcilieri istorice la nivelul Europei Centrale.

“Cer presei româneşti şi românilor să înţeleagă că noi nu facem altceva decât încercăm să protejăm propria noastră rasă, propria noastră naţiune, să reprezentăm valorile şi drepturile ei. Scopul nostru nu este să acţionăm împotriva românilor, ci să acţionăm pentru maghiari şi dacă aceste naţiuni arată toleranţă, înţelegere una faţă de cealaltă, noi suntem deschişi la o împăcare istorică la nivelul Europei Centrale. Aceasta deoarece problemele noastre, dacă scoatem din ecuaţie problemele minorităţilor, sunt identice. Toate ţările (din Europa Centrală) sunt exploatate de capitalul international venit din Europa Occidentală şi ar trebui să acţionăm împreună şi nu separat împotriva acestui capital”, a precizat preşedintele partidului Jobbik.

Întrebat ce părere are despre faptul că presa europeană a făcut referiri în repetate rânduri la caracterul extremist de dreapta al partidului Jobbik, Vona Gabor a explicat că, dacă cineva este patriot şi apără interesele naţiunii sale, nu trebuie să fie criticat că a depăşit limitele moderaţiei.

“Omul, după un timp, se obişnuieşte cu această etichetare, dar niciodată nu se vorbeşte de ce suntem un partid extremist sau faţă de ce ne manifestăm extremist. Dacă Gyurcsanyi (fostul premir socialist al Ungariei) este de centru, într-adevăr, suntem extremişti, dar dacă omul îşi iubeşte patria şi naţiunea şi încearcă să acţioneze după posibilităţi pentru ele, nu cred că este extremist. Aceşti comentatori ar trebui să se gândească la faptul că Jobbik a fost votat de un milion de alegători la alegerile parlamentare din Ungaria, în urmă cu patru ani, şi se conturează că vom avea mai mulţi susţinători la alegerile care vin. Atâţia aşa-zişi extremişti nu pot exista în Ungaria”, a spus Vona.

Liderul fostei grupări Garda Maghiară, interzisă de instanţa de la Budapesta la începutul lunii iulie 2009, a adăugat că, potrivit ultimelor sondajelor de opinie, Jobbik are susţinători în rândul populaţiei de sub 35 de ani şi a explicat “că fenomenul care este numit de presă extremism nu este altceva decât vocea nouă care va conduce Ungaria viitorului”.

Preşedintele Partidului Mişcarea pentru Ungaria – Jobbik a susţinut, sâmbătă, la Tabăra EMI de la Borzont, o prelegere de două ore pe tema “Europa sau Uniunea?”.

“Guvernul ungar nu a adus in discutie la nivel international problema Trianonului si a autonomiei Tinutului Secuiesc. Nu vom renunta la scopul nostru, ca toti maghiarii sa traiasca intr-o singura patrie. Daca interesul maghiar poate fi atins doar prin asumarea unor conflicte, atunci acestea trebuie asumate”, a spus Vona, citat de Nepszava, in cadrul discursului sau de la Borzont, judetul Harghita.

Duminică, în ultima zi a taberei, denumită “Ziua Autonomiei”, vor fi abordate subiecte privind deplina libertate pentru maghiarii din Transilvania şi dreptul la autoguvernare, prezentate în cadrul simpozionului “Iniţiative civice pentru autonomie” la care vor participa Izsak Balazs, preşedintele CNS, Miren Martiarena, membru din Ţara Bascilor în Comitetul Civic al Iniţiativei Europene pentru Protecţia Regiunilor Etnice, Biro Zsolt, preşedintele Partidului Civic Maghiar şi Zakarias Zsolt, vicepreşedintele PPMT.

NapocaNews

 

Nota redacției:

Dacă scopul lui Gabor Vona și al acoliților săi este „ca toți maghiarii să trăiască într-o singură patrie”, atunci prea multă minte nu are nici el, nici acoliții săi! Cu asemenea afirmații nu dovedești că vrei altceva decât scandal și zarvă! Maghiarii locuiesc și la București, și la Constanța, și la Timișoara! Se va lărgi așa de mult Ungaria ca să-i cuprindă și pe acești maghiari?!

Iar dacă principiul constitutiv al patriei maghiare va fi acesta – să-i cuprindă pe toți ungurii, de ce n-ar funcționa și pentru patria românilor acest principiu! Și ce ar rezulta de aici, prostănacule domn Gabor?!

Nătărăul are însă mare dreptate când spune: „problemele noastre, dacă scoatem din ecuaţie problemele minorităţilor, sunt identice. Toate ţările (din Europa Centrală) sunt exploatate de capitalul international venit din Europa Occidentală şi ar trebui să acţionăm împreună şi nu separat împotriva acestui capital”.

Cam în termenii aceștia a fost și discuția dintre Bălcescu și Kossuth, dintre Avram Iancu și maghiarii de odiniaoară, de la pașopt! În locul „capitalului internațional” de azi, la 1848 era absolutismul imperial habsburgic!  Ce a urmat se cunoaște: a urmat trădarea bozgorească! Au căzut la pace maghiarii cu habsburgii, ca să fie asociați la regimul absolutist de exploatare a celorlalte popoare din imperiu, regimul nedrept a fost lăsat să funcționeze în continuare, nu mai era nedrept dacă era numai în dauna celorlalte popoare din imperiu! Desființarea autonomiei Transilvaniei a fost tot ce și-au dorit revoluționarii de operetă de la Budapesta!

În 1990, la primul Congres Național al Uniunii Vatra Românească, exact asta am spus și noi, adresându-ne adversarilor noștri istorici: mă, prostovanilor de șoagări! Globalizarea ne halește și ne distruge pe toți! Lăsați pentru altădată disputele „interetnice” și haideți să facem front comun împotriva celor care vor desființarea tuturor etniilor!

Vrea Gaborul reconciliere? Cu Slovacia și România? Nu avem nimic împotrivă, cu condiția să fie o reconciliere sinceră. Fiecare parte să-și ceară iertare pentru crimele și loviturile pe la spate aplicate Celuilalt! Te încumeți, domnule Gabor, să-ți asumi păcatele înaintașilor?! Păcatul de a fi terorizat sute de mii de români din Ungaria, după Trianon, să-și lepede identitatea românească! Păcatele adunate în cei peste o sută cincizeci de ani de scelerată politică de maghiarizare a nemaghiarilor! O politică în care ați fost nu numai tenace, ci și foarte inventivi, atât de inventivi încât această diversiune continuă să se desfășoare chiar și în zilele noastre, în însăși Capitala României!…

Spune Gabor acesta, care habar nu are de istoria maghiarimii, că el și ai lui, încearcă „să apere propria rasă”! Care rasă? Rasa celui mai corcit popor din lume?! De o mie de ani nu faceți altceva decât să maghiarizați! Și tot rămâneți în deficit demografic! Nu mai aveți nimic din gena celor pe care îi revendicați ca strămoși descălecători de țară! Faceți fel și fel de falsuri ca să rămâneți pe harta Europei! Vă amăgiți, vă mințiți copiii, le băgați în cap fantasmele unei istoriografii psihopate, și vreți ce? Să vă acceptăm la o discuție care să ducă la o reconciliere?

Da! Asumați-vă adevărul, spuneți măcar pardon pentru crimele și ticăloșiile de odinioară și de azi, dați înapoi ce ați furat!, și putem sta de vorbă!

http://ioncoja.ro/amestecate/alte-vitejii-ale-gaborului-vona/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024