Peste un milion de euro, găsit de procurori în imobilele celor implicați în procesul de corupție din Parlamentul European

Scris de DN. Posted in Justitie


Procurorii belgieni au găsit peste un milion de euro în trei locuri folosite de suspecții în dosarul de corupție care o vizează, printre alții, pe vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili.
Anchetatorii belgieni au percheziționat birourile din Parlamentul European de la Bruxelles, în cadrul unei anchete privind presupuse mite din partea Qatarului, gazda Cupei Mondiale de fotbal. A fost cea de-a 20-a percheziție efectuată, iar președintele Parlamentului, Roberta Metsola, i-a avertizat pe deputați că „democrația este atacată” de corupție.
Poliția belgiană a pus sub acuzare patru persoane, printre care vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, o eurodeputată greacă, potrivit BBC. Qatar a negat orice implicare, iar deputații europeni dezbat scandalul marți.Scandalul de corupție din Parlamentul European continuă

Procurorii belgieni au declarat că numerar în valoare de aproximativ 600.000 de euro a fost găsit la domiciliul unui suspect, 150.000 de euro în apartamentul unui europarlamentar și câteva sute de mii de euro într-o valiză aflată într-o cameră de hotel din Bruxelles. Sumele au fost confiscate, împreună cu mai multe calculatoare și telefoane mobile.
Perchezițiile au avut loc la Bruxelles și în Italia. Patru suspecți arestați de poliția belgiană au fost inculpați pentru „participare la o organizație criminală, spălare de bani și corupție”, a anunțat procurorul într-un comunicat. Aceștia vor apărea miercuri în fața unei instanțe preliminare.

Vicepreședinta Parlamentului European ar fi implicată

Eva Kaili, europarlamentar de opt ani, a fost suspendată din funcție. De asemenea, ea a fost suspendată din grupul socialiștilor și democraților din parlament și a fost dată afară din partidul grec de centru-stânga Pasok.
„Ea își declară nevinovăția și susține că nu are nicio legătură cu mita din Qatar”, a declarat marți la televiziunea elenă unul dintre avocații familiei sale, Michalis Dimitrakopoulos.
Șase persoane au fost reținute vineri în cadrul anchetei privind acuzațiile potrivit cărora Qatar a mituit oficiali europeni pentru a obține influență. Două dintre ele au fost eliberate ulterior.

https://www.descopera.ro/dnews/20244853-peste-un-milion-de-euro-gasit-de-procurori-in-imobilele-celor-implicati-in-procesul-de-coruptie-din-parlamentul-european

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023