Iahtul de 600 de milioane de dolari al unui oligarh și aliat al lui Vladimir Putin, reținut în Spania

Scris de DN. Posted in Justitie


Autoritățile spaniole au reținut miercuri un iaht uriaș, numit „Crescent”, despre care se crede că îi aparține lui Igor Sechin, oligarh rus apropiat al lui Putin.
Iahtul de 135 de metri lungime, descris de publicațiile de specialitate ca fiind unul dintre cele mai mari din lume, a ajuns în Spania din Italia în noiembrie 2021, potrivit site-ului de monitorizare Marine Traffic, citat de Reuters.

Ministerul spaniol al Transporturilor, care a confirmat reținerea, dar nu și proprietatea, a declarat că nava a acostat în portul mediteranean Tarragona pe 2 noiembrie și a cerut permisiunea pazei de coastă pentru a pleca pe 4 martie, dar nu a mai plecat.Igor Sechin, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin

Ministerul a declarat că va reține iahtul și va încerca să stabilească proprietarul și dacă acesta este vizat de sancțiunile Uniunii Europene care îi vizează pe bogații Rusiei.
O sursă din cadrul poliției spaniole a declarat pentru Reuters că se crede că iahtul îi aparține lui Igor Sechin, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, care se află pe listele de sancțiuni ale SUA, Marii Britanii și UE.
Un alt iaht despre care se crede că îi aparține lui Sechin a fost confiscat de autoritățile franceze la 4 martie.

Unul dintre cele mai mari iahturi din lume

O purtătoare de cuvânt a portului de agrement din Tarragona a declarat pentru Reuters că iahtul de 135 de metri lungime a fost înregistrat pe numele unei companii non-ruse, dar a refuzat să precizeze numele.
Potrivit publicației de specialitate Superyacht Fan, „Crescent”, construit în Germania, este unul dintre cele mai mari iahturi din lume și se zvonește că ar fi costat peste 600 de milioane de dolari. Publicația spune că printre caracteristicile sale se numără un hangar pentru elicoptere și o piscină.
Crescent este al treilea iaht legat de oligarhii ruși reținut de autoritățile spaniole în trei zile.

https://www.descopera.ro/dnews/19983863-iahtul-de-600-de-milioane-de-dolari-al-unui-oligarh-si-aliat-al-lui-vladimir-putin-retinut-in-spania

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022